Appreview

Een glazen bol in je telefoon

06 februari 2019 19:56 Aangepast: 08 februari 2019 20:39

Deze week is volgens de Chinese kalender het Jaar van het Varken gestart. Als je in zo'n jaar wordt geboren, zou je vriendelijk, loyaal, eerlijk en creatief zijn, maar soms ook een tikkeltje naïef. Wil je ook weten wat jouw geboortedatum, handpalm of zelfs gezicht over je karakter of je toekomst zou kunnen zeggen? Met deze apps kijk je in je eigen glazen bol!

1. Facescanner

De app Facescanner bevat allerlei interessante weetjes over jezelf. Hiervoor maak je eenmalig een foto van jezelf en de app zou je op basis daarvan kunnen vertellen welke etniciteit je precies hebt. Ook vind je dagelijks een overzicht van je bioritme aan de hand van je geboortedatum en -tijd. Zo weet je precies welke dagen je wat emotioneler bent of dagen dat je juist scherp en gebalanceerd bent. Ideaal om aan de hand van je bioritme te zien of het tijd is om salarisverhoging te vragen. Om de app compleet te maken, vind je er ook iedere dag een horoscoop.

Prijs: Gratis. Pro-versie wekelijks 4,99 euro, maandelijks 19,99 euro.
Beschikbaar voor: iOS.
Pluspunten: De functie bioritme vind ik verrassend, toevallig komt de app tijdens mijn testperiode overeen met hoe ik mij voel. Daarnaast is de app erg mooi vormgegeven
Minpunten: Voor een betaalde app, zitten er weinig functies in waar je veel mee kan. De functies in de app zijn leuk om eenmalig te proberen, maar niet iets waar je wekelijks of maandelijks voor wil betalen.
Waar voor je geld: Nee, maar het is wel leuk om de app een keertje te testen. Zo kun je de app voor een gratis proefperiode van zeven dagen proberen. Belangrijk is wel dat je direct na aanschaf van deze gratis periode, het abonnement direct annuleert zodat je niet aan extra kosten vastzit. 

2. Magic Eight

Moet je een keuze maken en weet je het echt even niet meer. Laat je dan leiden door Magic Eight. Stel je vraag, tik op de Eight Ball en krijg je antwoord. Iedere keer krijg je een nieuw verrassend antwoord al zitten er geregeld antwoorden bij waar je echt helemaal niks mee kan Daarnaast kun je bij instellingen zien hoeveel vragen je al aan deze magische bal hebt gesteld.

Prijs: Gratis. Voor 2,29 euro heb je geen reclames in de app.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Je krijgt er een grijns van op je gezicht om de knullige antwoorden die je krijgt.
Minpunten: De app is in het Engels. Het zou fijn zijn als deze er in het Nederlands was.
Waar voor je geld: Nee. 

3. Astrologie & Handlezen

De app Astrologie & Handlezen zit bomvol handige weetjes over jezelf en je sterrenbeeld. Zodra je de app installeert, krijg je een reeks vragen die je moet invullen. Ook moet je jouw handpalmen scannen. Aan de hand van deze gegevens krijg je een menu waarbij je uit verschillende items kunt kiezen. Zo kun je kijken met welk sterrenbeeld je een match bent of juist helemaal niet. Er is ook een menu met je numerologie: de psychologie, filosofie en wetenschap van getallen. Deze getallen geven je inzicht in je persoonlijkheid en levensmissie. De app geeft je aan de hand van het scannen van je handpalmen ook inzicht in wat je in de toekomst staat te wachten wat betreft de liefde, werk en je persoonlijke kwesties. Handig, om zo voor jezelf de toekomst te voorspellen. 

Prijs: 3 dagen gratis, daarna betaal je 8,49 euro per week.
Beschikbaar voor: iOS.
Pluspunten: Een zeer uitgebreide app met alles dat je wil weten over de sterren en hoe je toekomst zich gaat vormen.
Minpunten: De app is in het Engels en vrij prijzig als je ‘m wekelijks wilt gebruiken. Plus: je moet er maar net in geloven, natuurlijk.
Waar voor je geld: Nee, als de app maandelijks 8,49 had gekost wel, maar in dit geval is de app echt te prijzig. 

4. Tarot kaarten

Altijd al een keertje een tarotkaartlezing willen hebben? Download dan zeker deze app. De app is super simpel. Je kiest een categorie, bedenkt een vraag, houdt deze in je achterhoofd en trekt een van de kaarten die virtueel voor je zijn opgelegd. Vervolgens krijg je jouw antwoord. De legging van de tarotkaarten kunnen je inzichten geven waar je misschien eerder nooit over hebt nagedacht.

Prijs: Gratis, voor 3,49 euro heb je geen reclames.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: De kaarten worden iedere sessie daadwerkelijk geschud. Zodat je niet als je dezelfde kaart aan tikt ook hetzelfde verhaaltje krijgt.
Minpunten: Nadat je een kaart hebt getrokken, krijg je in de gratis versie een advertentie te zien.
Waar voor je geld: Absoluut.

5. Falladin

In Falladin kun je kiezen uit drie verschillende lezingen. Je kunt tarotkaarten laten leggen, je kunt een foto van je koffiekop uploaden - voor het zogenaamde koffiedik lezen - maar je kunt ook een helderziende jouw toekomst laten voorspellen. Dit kan allemaal in verschillende categorieën: algemeen, liefde, gezondheid en carrière.

Prijs: Gratis, maar je je moet betalen voor credits. Zo kost 1 credit 1,09 euro en 10 credits 5,49 euro. Hiermee kun je jouw lezingen bekijken. 
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: De lezing die je vervolgens ontvangt, is lekker uitgebreid - alleen moet je er even op wachten. Zie minpunten:
Minpunten: Zodra je een lezing (tarotkaart, koffiekop of helderziende) hebt gekozen krijg je een advertentie te zien. Daarnaast moet je wachten tot je lezing klaar is en in de tijd waarin we nu leven, willen we de lezing direct zien. Helaas ben je er dan nog niet, want dan moet je nog credits inleveren om je lezing te bekijken. En dat duurt ook weer een X-aantal uur. 
Waar voor je geld: Ik vind de credits behoorlijk duur, dus zou het niet direct aanraden. 

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen, Girl in a Tech World. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van