Ga naar de inhoud
Appreview

Digitaal op koopjesjacht

Buitenkansjes, korting, koopjes, voordeel... Wie houdt er niet van? Met deze 5 apps krijg je korting op leuke uitjes, weet je precies waar de aanbiedingen zijn en scoor je een vakantie die leuk is voor de portemonnee.

1. Scoupy

De app Scoupy staat bomvol aantrekkelijke aanbiedingen. En iedere dag worden er nieuwe toegevoegd. Zo kun je bijvoorbeeld voer voor je kat scoren voor de helft van de prijs. Dit doe je door het item te kopen en vervolgens de kassabon in te sturen. Als je jouw gegevens goed hebt ingevuld in je profiel (dus ook je IBAN nummer), ontvang je van Scoupy het geld terug op je rekening. Per bon kun je met meerdere acties uit de app meedoen! Daarnaast kun je ook nog voor iedere 10 euro die je spendeert bij een van de aangesloten supermarkten of drogisten sparen voor items. Dit vind je terug onder ‘sparen’. Let op: een app als deze verzamelt natuurlijk wel data. Voor bedrijven is het namelijk interessant om te weten wat je als huishouden precies koopt en hoe vaak. Deze informatie kunnen ze achterhalen door het analyseren van je kassabon. 

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS & Android
Pluspunten: De Like2Try functie waarbij je al Tinderend kunt aangeven welke merken jij interessant vindt en aanbiedingen van zou willen ontvangen.
Minpunten: Sommige items in de app zijn nogal ‘klein’. Zo moet je soms even goed zoeken waar alles precies zit.
Waar voor je geld: Niet van toepassing. 

2. Pepper.com

De app Pepper staat bomvol kortingscodes en hete aanbiedingen. Denk aan items die nu super goedkoop zijn in de sale, maar ook aan welkomcadeaus bij verzekeringen of aan een gratis Photoshopcursus. Behalve deze mooie aanbiedingen, vind je in de app ook een overzicht van allerlei kortingscodes die er op dit moment bij verschillende online shops zijn. Zo kun je met een blik in de app zien of je misschien ergens korting krijgt of dat de verzendkosten gratis zijn.

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: De app is handig vormgegeven en je hoeft dus niet heel hard te zoeken. Daarnaast hoeft je niet per se in te loggen om de aanbiedingen te zien(!).
Minpunten: De app wordt gevuld met aanbiedingen van gebruikers, waardoor er soms ook koopjes instaan waar je niet zoveel aan hebt.
Waar voor je geld: Niet van toepassing.

3. Hotel Tonight

Citytrip geboekt? Maar nog geen leuk hotel gevonden? Deze app was voorheen voor echte durfallen. In Hotel Tonight werden namelijk kamers van bijvoorbeeld boutique hotels last minute geplaatst, zodat je voor een scherpere prijs kon slapen in een hotel waar je normaal gesproken misschien nooit zou boeken vanwege de prijs. Inmiddels heeft de app een update gehad waarbij je ook al 100 dagen van te voren gebruik kunt maken van een scherpe deal met korting. Slaap in luxe resorts of knusse kleine hotels over de hele wereld. Voor de durfallen zijn er nog wel een speciale Geo-aanbiedingen waarbij je kunt profiteren van extra korting op de dag zelf.

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: De app bevat handige categorieën waarmee je snel kunt zien wat voor een type hotel het is. Daarnaast kun je voor je trip alvast wat hotels markeren waar je eventueel wel interesse in hebt, wat het boeken van een geo-aanbieding een stuk aantrekkelijker maakt. 
Minpunten: Ondanks dat je een hoop korting krijgt op mooie hotelkamers, zijn de prijzen nog steeds wel aan de hoge kant.
Waar voor je geld: Niet van toepassing. 

4. Ticketveiling

Zin in een dagje uit, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Neem dan eens een kijkje op Ticketveiling. In de app vind je verschillende aanbiedingen waarop je kunt bieden binnen een bepaalde tijd. Heb jij het hoogste bod geplaatst, dan is de aanbieding voor jou, voor het bedrag dat je geboden hebt. Van concerten tot beautybehandelingen, van sieraden tot stedentrips. De app heeft verschillende veilingen waarmee je iets nieuws kunt scoren of een reisje goedkoop kunt boeken. Lees wel goed de voorwaarden voordat je begint met bieden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: De app staat bomvol verschillende veilingen.
Minpunten: Het tikkende klokje linksonder kan voor stress zorgen waarbij je denkt dat je snel, snel, snel moet bieden. Maar doordat er zoveel aanbiedingen in de app staan en er ook steeds nieuwe bijkomen, hoef je niet lang te treuren als je niet het hoogste bod had.
Waar voor je geld: Niet van toepassing.

5. Reclamefolder

Een andere app waarmee je op den duur flink wat geld mee kan besparen is Reclamefolder. Shampoo, tandpasta of deodorant op? Vul jouw merk in in de app en zie direct bij welke winkel jouw favoriete tandpasta in de aanbieding is. Nergens in de aanbieding? Dan kun je misschien beter nog een weekje wachten! Maar ook als je gaat klussen in huis en bijvoorbeeld verf wil halen, kun je kijken bij welke bouwmarkt je het goedkoopste uit bent. Daarnaast kun je de winkels bij jou in de buurt markeren onder favoriet. Zo kun je snel zien wat er bij de winkels in jouw buurt in de aanbieding is en aan de hand daarvan een boodschappenlijstje maken.

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Je kunt zoeken op producten, waardoor je snel kunt zien of jouw favoriet ergens in de aanbieding is. Daarnaast kun je door op producten uit de folder te tikken heel snel je boodschappenlijstje maken.
Minpunten: Niet alle producten uit iedere folder zijn clickable en kun je dus op je lijstje toevoegen.
Waar voor je geld: Niet van toepassing.

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen, Girl in a Tech World. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen.