Jammen

6 apps waar je muziek mee kan maken

19 augustus 2018 09:47 Aangepast: 19 augustus 2018 11:04

Vind jij het leuk om muziek te maken, maar heb je echt geen idee waar je moet beginnen? Ga dan aan de slag met deze zes apps en creëer je eigen liedjes.

Je eigen band en orkest in je broekzak

Een van de meest ondergewaardeerde apps van Apple is misschien wel Garageband. Je kunt de app gratis downloaden en het is ontzettend eenvoudig om muziek te maken, op te nemen en vervolgens te delen, waar je ook bent. De app geeft je toegang tot verschillende instrumenten. Van piano tot drums, van snaarinstrumenten tot het opnemen van zang. Experimenteer met alle sounds en wie weet heb jij straks wel de nieuwe zomerhit in handen, gewoon met Garageband gemaakt, hoe tof zou dat zijn?

Prijs: gratis
Beschikbaar voor: iOS

Miniatuurvoorbeeld

Mix liedjes met djay 2

Schuilt er een ware dj in jou? Kom erachter met de djay 2 app. In de app kun je verschillende liedjes uit je muziekbibliotheek laden of uit Spotify. Spotify kun je wel alleen gebruiken als je op wifi zit. Onderin de app zit een crossfader waarmee je twee verschillende liedjes in elkaar kunt mixen. Ook zit de app bomvol verschillende geluidseffecten zoals bijvoorbeeld een misthoorn om je set net dat beetje extra te geven. Voor iedereen die lekker wil scratchen: ook dat kan met de app. De app is een mooie manier om te kijken of er een Martin Garrix in je zit!

Prijs: 2,29 euro of 2,99 euro
Beschikbaar voor: iOS en Android

Miniatuurvoorbeeld

Muzikaal discofeestje met Roli Blocks

Geen app, maar een gadget die je gebruikt met een app: de ROLI Lightpad Blocks. Met dit kleine vierkante blokje maak je supermakkelijk muziek. Voordat je begint, moet je het blokje koppelen met de bijbehorende app Noise of het programma op je computer. Gekoppeld? Dan begint het muzikale feestje pas echt. Wanneer je het vierkante blokje aantikt om beats te maken, lichten er lampjes op. Heb je de smaak te pakken en wil je jouw muziek naar een hoger niveau tillen? Dan kun je de blocks uitbreiden met verschillende modulaire items waaronder een keyboard of een blocks live performer.

Prijs: 149 euro bij Bol.com

Jammen met Music Maker Jam

Of je nu van hiphop, dubstep, rock of popmuziek houdt: de app Music Maker Jam heeft een selectie van meer dan 100 muziekstijlen, voor ieder wat wils. Daarnaast heb je een mixer met acht kanalen zodat je helemaal los kunt gaan met je creativiteit. Lijkt het je tof om je eigen zang toe te voegen? Ook dat is mogelijk en mix je met de beats en sounds in Music Maker Jam.

Prijs: gratis
Beschikbaar voor: iOS & Android

Miniatuurvoorbeeld

5. Raak de juiste noten met Sing! by Smule

Is de muziek klaar, dan is het tijd voor wat vocals. Waarmee beter kun je jouw zangskills oefenen dan met een karaoke app? In de app Sing! Karaoke maak je een account aan en kies je vier muziekgenres die bij je passen. Van R&B tot popliedjes, van keiharde rock tot lekkere meezingers. Vervolgens rolt er een scala aan nummers uit die op jouw muzieksmaak zijn geselecteerd. Zet je koptelefoon op, kies een nummer uit dat je wil oefenen, press play en zing! In de app zie je of je de juiste noten haalt, en zo weet je dat je misschien bij sommige nummers nog even moet blijven oefenen. Daarnaast krijg je achteraf je score te zien en hoor je hoe je gezongen hebt - in sommige gevallen is dat een tikkeltje gênant.

Het nummer wordt daarna op je account geplaatst: voor elk gezongen lied krijg je credits waar je weer nieuwe muziek mee kan 'kopen'. Ook kun je een duet met mensen zingen. 

Prijs: gratis
Beschikbaar voor: iOS & Android

Miniatuurvoorbeeld

Voor de kleintjes: Loopimal

De app Loopimal verandert cartoondieren in muziekinstrumenten. Zo kunnen je kinderen al spelenderwijs muziek ontdekken en maken. De app geeft een simpele basisbeat om te volgen en zet automatisch alle geluiden in C-majeur voor een harmonieus resultaat. Er zijn negen dieren die allemaal vijf unieke sounds hebben. Zo maken de neushoorns het geluid van een zware bas en zijn er de vogels voor de hoge noten. Extra leuk: de dieren dansen op de beats van hun eigen muziek en daarom is muziek maken met Loopimal een klein feestje voor jong (en oud!).

Prijs: 4,49 euro
Beschikbaar voor: iOS

Miniatuurvoorbeeld

Bron: RTL Weekend Magazine

Nina Verberne

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van