Smart Home

5 dingen die beter moeten in de videodeurbel Nest Hello

29 juli 2018 21:41 Aangepast: 29 juli 2018 22:23

De Nest Hello is een handige video-deurbel, maar Rutger ontdekte vijf gebreken die nog gefixt zouden moeten worden.

De Nest Hello is een slimme deurbel die je de mogelijkheid geeft om overal ter wereld te zien wie er aanbelt en daar mee te spreken. Een handig ding, maar hij zou nog handiger zijn met deze verbeteringen. 

Camera alleen bij aanbellen

Zoals we al in onze videoreview lieten zien, is het niet legaal om de hele week de straat te filmen. Het zou fijn zijn als Nest de mogelijkheid geeft om alleen te filmen als er op de bel gedrukt wordt. 

Lees ook: zo voorkom je dat je met je video-deurbel de wet overtreedt

Muten van de bel

Je kunt de Nest Hello muten als je wilt, maar dat kan alleen vanaf het moment dat jij dat in de app aangeeft tot 3 uur daarna. Ik wil wel graag een mute op de bel tussen 12 uur 's nachts en 6 uur 's ochtends. Maar een dergelijk schema kan ik niet instellen. 

Meerdere bellen

Tot een maand geleden had ik een deurbel die aan een klik-aan-klik-uit zendertje een signaal gaf, waarna op drie plekken in huis de deurbel af ging. Handig. Maar toen ik de Nest liet installeren, bleek die optie niet meer te werken. De Nest-deurbel heeft 24volt nodig, de klik-aan-klik-uit zender heeft zelf batterijtjes. Dat gaat dus niet werken samen.

Praten met andere apparaten

Nest heeft de mogelijkheid om via de dienst IFTTT met andere apparaten te praten. Zo kun je de lampen aandoen in huis als de camera iemand ziet. Maar gek genoeg is het drukken op het knopje van de Hello nog geen trigger. Anders kon ik een lampje laten knipperen in huis of een liedje afspelen of pauzeren als er wordt aangebeld.

Eigen geprogrammeerde reacties

Als je niet in staat bent om terug te praten tegen de pakjesbezorger omdat je in een vergadering zit, kun je een aantal standaard reacties aanklikken. Handig, maar eentje is bijvoorbeeld "Zet het pakje maar neer". In mijn geval is dat niet erg praktisch. "Zet het pakje alstublieft in de schuur achter het huis neer" zou handiger zijn. Maar je kunt zelf deze voorgeprogrammeerde reacties helaas (nog) niet wijzigen.

Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van