Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tips

Handige gadgets voor wandelaars

17 juli 2018 08:56 Aangepast: 19 juli 2018 13:35
Beeld © Istock

Deze gadgets maken wandeltochten een stuk prettiger.

Extra power

Maar wat als je telefoon nou super snel leeg gaat? Dan is de SolePower EnSoles de ideale gadget. Dit is een oplader in vorm van een zooltje. Je stopt dit zooltje in je schoen en het zooltje maakt connectie met een bijbehorende accu. Elke stap die je zet, zorgt dus voor stroom. Telefoon leeg? Dan kun je dus met zelf opgewekte energie je telefoon weer opladen. Goedkoop zijn de zooltjes niet, ze kosten ongeveer 200 euro.

Multifunctionele wandelstok

Mag jij tijdens het wandelen graag wat foto’s maken? Scoor dan de Manfrotto Off Road Walking Sticks. Deze wandelstokken zijn namelijk multifunctioneel. Behalve dat het soms net wat lekkerder loopt met een paar stokken - zeker als je veel moet stijgen en dalen - functioneren ze ook als monopod. Een kiekje maken waar je ook nog eens zelf op staat, is dus zo gekiekt met deze wandelstokken. Voor 70,48 euro heb je een monopod en wandelstok ineen.

Espresso on the go

Geen zin om een thermofles mee te slepen? Neem de handpresso mee. Zoals de naam al doet vermoeden, kun met deze gadget het perfecte espresso maken, zonder stroom, maar met een speciale handpresso pomp. Zo kun je dus waar je ook bent, genieten van een caffeine boost. Voor 99 euro heb je er een. Je scoort ‘m hier.

Stappenteller

Nieuwsgierig hoeveel stappen je nu eigenlijk zet tijdens de Vierdaagse - of een andere wandeling? Geef je zelf een Polar Loop 2 stappenteller cadeau. Dit slimme armbandje houdt al je stappen bij en kan je dus op ieder moment van de dag vertellen hoeveel je er al hebt gezet. Daarnaast meet-ie je hartslag, vertelt-ie hoeveel calorieën je hebt verbrandt en kan-ie ook nog eens je slaap tracken. Niet aan het wandelen? Dan geeft het bandje je een seintje wanneer het tijd is om je benen weer eens te strekken. De Loop 2 kost 69,95 euro.

Waterproof schoeisel

Je weet het maar nooit met het weer: zo loop je in de zonneschijn, zo in de regen. Om geen natte sokken te krijgen zijn er deze ademende waterdichte wandelschoenen van Lowa Aerox GTX Lo. Een hele mond vol, maar dit zijn alle technologieën en materialen die in de schoen zijn toegepast om ervoor te zorgen dat je voeten droog blijven. Voor ongeveer 150 euro heb je deze snelle stappers.

Camera direct schietklaar

Geen zin om met je camera te slepen? Dan is er B-Grip. Dit is een super slim systeem dat je aan je riem kunt vastmaken zodat je jouw camera niet op je borst of in een zware tas hoeft te dragen. Bovendien heb je je camera met de B-Grip altijd paraat, zodat je direct een prachtig shot kunt maken. Met de B-grip ben je altijd schietklaar!

Wandelen op de beat

Sommige mensen houden van rust tijdens het wandelen, maar soms is het ook wel lekker om een muziekje op te zetten, om zo weer een extra wandelmotivatie te krijgen. De JBL Clip 3 is hiervoor ideaal. Je clipt 'm zo aan je riem, rugzak of kleding. Het kleine speakertje is krachtig genoeg om jou en je wandelgroepje van muziek te voorzien, zonder dat je hiermee de rust in de omgeving verstoort. De speaker geeft muziek voor ongeveer 10 uur, voldoende voor een flinke wandeltocht. Helemaal mooi, het boxje is spatwaterdicht dus mocht er een regenbui vallen, hoef je niet bang te zijn dat-ie het niet meer doet. De JBL Clip 3 kost 59 euro en je bestelt 'm hier

Bron: RTL Weekend Magazine

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Getest: Land Rover-telefoon voor avonturiers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore