Slimme bewaking

Tips bij het kopen van een beveiligingscamera

28 juni 2018 11:51 Aangepast: 28 juni 2018 23:39

Hoe kies je een goede bewakingscamera voor je huis? En waar moet je op letten bij het ophangen?

Als je zelf een bewakingscamera wilt aanschaffen en ophangen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Bright-presentator Merijn gaf bij EditieNL deze tips.

Welke camera moet je kopen?

"Koop een camera van een goed/bekend merk. Camera’s van Chinese sites zijn wellicht goedkoper maar ook onveiliger. Deze zijn makkelijker te hacken en het is onduidelijk of en wanneer de software geüpdate wordt."

"Let op beeldkwaliteit: speur reviews door hoe goed de kwaliteit en helderheid van het beeld is, en ook ’s nachts. Je wilt immers wel wat kunnen zien."

"Bedenk je goed of je een draadloze camera (op accu) wilt of niet. Het nadeel van een accu is dat ie natuurlijk leeg kan raken. Maar het voordeel is dat je geen gaatjes in je muren hoeft te boren om snoertjes weg te werken. Bovendien kunnen slimme inbrekers snoertjes natuurlijk doorknippen."

Waar moet je op letten bij het ophangen van de camera?

"Zorg er uiteraard voor dat een camera goed gericht is: op jouw huis/voordeur en niet (te veel) op de openbare weg."

"Als jouw camera (gedeeltelijk) de openbare weg filmt MOET je een waarschuwing ophangen zodat mensen weten dat ze gefilmd kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een sticker."

"Als je je camera buiten hangt zorg dan dat er ’s nachts verlichting is. Staat er een lantaarnpaal vlakbij je huis? Dan komt het goed. Zo niet: zorg dan dat je buitenverlichting hebt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van