Bright tips

Top 5: nieuwe smartphones van IFA 2012

30 augustus 2012 14:59 Aangepast: 28 april 2018 18:07

<p class="p1"><strong>Op de IFA-beurs in Berlijn zijn deze week veel nieuwe smartphones onthuld. Een overzicht van de beste vijf van LG, Sony, Samsung en HTC.</strong></p>

LG Optimus G
LG's vlaggenschip Optimus G is speciaal vanwege de incell touch-techniek in zijn 4,7 inch scherm. Daarbij is geen extra laag nodig voor het aanraakgedeelte, waardoor hij dunner is en de schermranden tot 3 mm zijn teruggebracht. Ook de nieuwe iPhone krijgt dit. LG is een van Apples leveranciers. De specs van de Optimus G zijn verder vrij high-end: quad-core chip en een 13 megapixelcamera. Hij is 8,45mm dik.

Kost ie? Onbekend
Wanneer: eind dit jaar


Sony Experia T
De Xperia T is Sony's topmodel van deze herfst. Hij heeft een groot 4,55 inch scherm, dual-core chip en een 13 megapixel-camera, die ook in full hd filmt. De Xperia T ondersteunt ook NFC-chips. Een update van Android 4.0 naar 4.1 Jellybean volgt volgens Sony binnenkort.

Kost ie? 500 euro.
Wanneer? Over enkele weken


Samsung Galaxy Note II
De tweede versie van de Galaxy Note is nog groter geworden. Dit joekel met een 5,5 inch scherm is nauwelijks meer een smartphone te noemen, maar een echte tablet is het evenmin. Het scherm van de Note II heeft een hoge resolutie van 1280x720 pixels. Bediening met een styluspen is ook weer mogelijk. De Note II heeft Samsungs eigen 1,6 GHz quadcore-chip, 16 gb, 32 gb of 64 gb opslagruimte en een 8 megapixelcamera.

Kost ie? 700 euro.
Wanneer? oktober

HTC Desire X
HTC's nieuwe Desire X lijkt uiterlijk op de high-end One X van eerder dit jaar, maar dan met minder goede specs: 4 inch scherm (800x480), dual-core processor, 5 megapixelcamera, en maar 4 gb intern opslaggeheugen. Daar staat een lage prijs tegenover.

Kost ie? 329 euro.
Wanneer? Vanaf eind september

Samsung Windows Phone 8: ATIV S
Samsungs ATIV S is een van de eerste Windows Phone 8-toestellen. Hij heeft een 4,8 inch scherm van het type 'hd super amoled', een dual-core chip, 8 megapixelcamera en 16 of 32 gbintern opslaggeheugen.

Kost ie? 550 euro.
Wanneer: vierde kwartaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van