Bright tips

Ssst! Sociaal roddelnetwerk Secret nu ook in Nederland

21 mei 2014 16:42 Aangepast: 28 april 2018 07:47

<p><strong>Anoniem sociaal netwerk Secret is nu ook in Nederland te gebruiken. Wordt social eindelijk openhartig?</strong></p>

Secret is eigenlijk alles wat Facebook niet is. Op Facebook laat je een versie van jezelf zien die eigenlijk niet bestaat: zorgeloze foto’s van een tof feest of een leuke vakantie maar weinig échte gevoelens. Facebook is dan ook niet gemaakt om je hart te luchten, maar om je te laven aan een zelfbeeld dat er niet is. Maar Secret daagt je uit te zeggen wat je maar wilt: op dat sociale netwerk ben je immers totaal anomiem.

In de VS heeft dat Secret snel populair gemaakt: op 30 januari kwam het daar beschikbaar, volgens de makers komt een groot deel van de gebruikers regelmatig terug. Sinds vandaag kunnen ook wij onbekommerd heimelijke berichten delen via Secret, met bovendien een grotere groep vrienden: de app is er nu ook voor Android. Die app maakt als eerste onderscheid tussen geheimen van iedereen en geheimen van mensen binnen je vriendenkring, een optie die later ook naar iOS komt.

'Vrienden van vrienden'

Zo werkt Secret namelijk: in een stream zie je berichten, stuk voor stuk zonder naam maar wel met een aanduiding linksonder. Komt een bericht uit de algemene stream dan zie je uit welk gebied of welke stad het geheim komt. En is het één van je vrienden, dan staat er 'friend' of 'friend of friend'. Berichten die door vrienden en hun vriendenkring worden geliket, komen ook in jouw overzicht terecht.

Dat maakt dat je zowel een levendige tijdlijn hebt, en het tegelijkertijd lastig is om te achterhalen wie wie is. Je voelt je aangespoord geheimen te vertellen en Secret geeft een goed gevoel van geborgenheid: moet best kunnen hier, een geheim vertellen. Bovendien wordt Secret iets duidelijker naarmate je meer vrienden hebt: je moet er minstens vijf hebben om het verschil te kunnen zien tussen vrienden en vrienden van vrienden.

Comments

Er zijn ook comments, waarbij iedereen enkel aan een symbooltje herkenbaar is, dat in elke discussie weer anders is. Dus schroom niet, download de app en gooi al je geheimen op straat. Maar zorg wel dat het geen staatsgeheimen zijn: Secret gebruikt de servers van Google en moet zich bij dataverzoeken gewoon aan de wet houden.

Download Secret voor Android of voor iPhone (gratis)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van