Bright tips

Waarom de simkaart Apple's nieuwste revolutie wordt

22 oktober 2014 23:41 Aangepast: 28 april 2018 05:12

<p><strong>De Apple SIM is stilletjes geïntroduceerd, maar zou de telecommarkt weleens op z'n kop kunnen zetten.</strong></p>

Circus Apple is weer in de stad geweest en heeft de afgelopen anderhalve maand weer van alles geïntroduceerd. Twee nieuwe iPhones, de eerste iPad met 3-core processor en 2 gb ram, een iMac met retinascherm, de Apple Watch en verrassend goeie kwartaalcijfers. Het één werd nog harder van de daken geschreeuwd dan het ander, behalve de Apple SIM.

De Apple SIM? Ja, Apple heeft nu een eigen simkaart, vrij stilletjes geïntroduceerd naast de nieuwe iPads. Amerikanen en Britten die een nieuwe iPad met 4G kopen, krijgen daar een speciale simkaart bij. Die is niet gekoppeld aan één bepaalde provider, maar biedt juist keuze uit verschillende grote spelers als AT&T, Sprint en T-Mobile.

Geen gehannes
iPad-gebruikers sluiten geen lang abonnement af bij één provider, maar juist korte overeenkomsten die op dat moment het beste uitkomen. Geen gehannes met verschillende simkaarten, maar gewoon op de iPad kiezen voor de provider die op dat moment het snelst, best dekkend of voordeligst is. Volgens Apple werkt het ook terwijl je op vakantie bent. Geen losse sim kopen, wel voordelig en snel internet tijdens je vakantie: handig!

Toch zou dit zomaar het begin kunnen zijn van iets dat meer dan alleen maar handig is. Stel je voor dat Apple zijn eigen simkaart straks ook bij iPhones levert. En dat je ook daar ineens veel meer keuzevrijheid hebt: belminuten bij de ene provider, een internetbundeltje bij de ander en aan het eind van de maand weer vrolijk opnieuw kiezen.

Helemaal af van simkaart

Maar wat heeft Apple daar aan? Nou, Apple wil van de simkaart af. Die Apple SIM is nu nog een fysieke chip, maar kijk niet raar op als ie bij een volgende iPad zit ingebouwd. Dat is mooier; weg met dat sim-slot maar vooral: je zit meer vast aan je Apple-product.

Stel je voor: je koopt een nieuwe iPhone, zonder sim-slot, en zet 'm aan. Je logt in met je Apple ID, stelt je bel- en internetbundel samen en je kan direct aan de slag. Het klinkt heel des-Apples, zowel in zijn eenvoud als in de impact die het kan hebben op de hele telecommarkt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van