Bright tips

Top 5: draadloze koptelefoons

06 december 2016 20:01 Aangepast: 27 april 2018 03:26

De beste vijf Bluetooth-koptelefoons van dit moment op een rij. Van 99 tot 399 euro.

1. Sony MDR-1000X (399 euro)

De MDR-1000X heeft al onze verwachtingen overtroffen. Een mooi design, zuiver geluid, prima ruisonderukking en vooral: heel veel handige snufjes. Neem bijvoorbeeld de modus waarmee je stemmen om je heen wel hoort, maar andere ruis niet. Handig voor op het vliegveld en je wilt de aankondigen niet missen.

Als je jouw hand over de rechter oorschelp plaatst, wordt het geluid gedempt en hoor je alles om je heen. Zo kun een gesprek voeren, maar echt sociaal staat het natuurlijk niet. Ook kun je door over de oorschelp te swipen het volume aanpassen of een ander nummer opzetten. Daarnaast is de accuduur nog indrukwekkend: we halen bijna zestien uur speeltijd uit de koptelefoon. Wat ons betreft met afstand de winnaar van het jaar.

Miniatuurvoorbeeld

2. Jabra Move (99 euro)

De Move van het Deense Jabra biedt het meeste waar voor je geld. Met een prijs van 99 euro - hij is bij sommige webshops voor maar 65 euro te vinden - is hij schappelijk geprijsd en een prima keuze om voor het eerst een draadloze koptelefoon te proberen. Het design is strak en het geluid prima voor zijn prijs.

Twee kleine nadeeltjes: de accuduur is met acht uur relatief kort en de bluetooth-verbinding is wat minder sterk dan de andere koptelefoons. Dat merk je als je de koptelefoon net met de smartphone verbindt: de verbinding kan soms even haperen. Niets ernstigs, maar het viel ons op. Verder is de Jabra Move door zijn lichte gewicht een heerlijke koptelefoon voor op reis.

Miniatuurvoorbeeld

3. Bose QuietComfort 35 (380 euro)

Bose wordt al jaren gezien als hét merk voor koptelefoons met ruisonderdrukking. Logisch: als je een Bose-apparaat over je oren plaatst, hoor je nauwelijks meer iets om je heen. Maar als je de QuietComfort ​35 vergelijkt met zijn grote concurrent, de MDR-1000X van Sony, dan valt hij toch een beetje tegen.

Hoewel de geluidskwaliteit (flink wat bas!), ruisonderdrukking en accuduur vergelijkbaar zijn met die van Sony, laten de functionaliteiten van de koptelefoon gewoon echt te wensen over. Zo beschikt de Bose-koptelefoon bijvoorbeeld niet over touchbesturing en een modus om het geluid in één keer te dempen. Dat is zonde, maar voor Bose-fanaten is de QuietComfort 35 nog steeds een hele goede keuze.

Miniatuurvoorbeeld

4. Bowers & Wilkins P5 (300 euro)

De P5 van Bowers & Wilkins creëert een prachtig warm geluid. Ideaal voor oudere rock, klassiek en jazz, maar minder geschikt voor dance, hiphop en r&b. Het design is een beetje ouderwets, maar wel stevig en gemaakt met echt leer. Ook zitten de oorkussens - die vastklikken met magneetjes - erg comfortabel.

Een nadeel van de P5 is dat de plastic knopjes in de rechter oorschelp goedkoop ogen en niet zo lekker klikken. Ook is hij relatief duur voor een draadloze koptelefoon zonder ruisonderdrukking. Een ander nadeel: hij is niet op te vouwen. Maar dat warme geluid maakt gelukkig heel veel goed.

Miniatuurvoorbeeld

5. Sudio Regent (129 euro)

Sudio is een relatief onbekend Zweeds audiomerk dat met zijn Regent een prima indruk maakt. De prijs van de Regent is schappelijk, het design fraai en de geluidskwaliteit goed. Ook de knopjes druk je lekker in, waardoor je gemakkelijk tussen nummers switcht en een inkomende oproep opneemt.

Twee nadelen: de Regent zit relatief strak om je oren, waardoor mijn oren na een paar uur echt pijn begonnen te doen. Uiteindelijk rekte de hoofdband genoeg mee, waardoor ik de Regent nu zonder problemen kan dragen.

Het andere nadeel zijn de glimmende zijkantjes van de oorschelpen: die worden binnen de kortste keren besmeurd met vette vegen van je vingers. Je kunt wel een setje zijkantjes kopen (twee tientjes) om je koptelefoon een ander design te geven. We missen stiekem twee matte zijkantjes.

Miniatuurvoorbeeld

Like Bright op Facebook en maak deze week kans op leuke prijzen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van