Bright tips

Top 5: Geruchten over de Samsung Galaxy S8

14 februari 2017 09:21 Aangepast: 27 april 2018 01:22

Samsung kondigt eind maart zijn nieuwe toptoestel aan. De vijf belangrijkste geruchten over de S8 op een rij.

Samsung toonde zijn nieuwe Galaxy S-model de afgelopen jaren altijd vlak voor aanvang van het Mobile World Congress in Barcelona, maar dit jaar krijgen we daar waarschijnlijk niet meer dan een teaser te zien. Samsung zou zijn Unpacked-event dit jaar op 29 maart houden in New York om de Galaxy S8 aan te kondigen. Op 21 april komt het toestel mogelijk te koop vanaf 799 euro. Wat zijn de geruchten over het toestel?

1. Schermgroottes

Er komen twee versies van de nieuwe Galaxy S8, meldt de bekende lekker Evan Blass op Twitter. De reguliere S8 krijgt een schermgrootte van 5,8-inch, daarnaast komt er nog een S8 Plus van maar liefst 6,2-inch. De QHD-displays zijn Super AMOLED die volgens The Guardian 83 procent van de voorkant van het toestel in beslag nemen. Van beide modellen zou het scherm doorlopen in de schermranden.

2. Homeknop niet langer fysiek

De homeknop verdwijnt op het nieuwe Galaxy S-toestel. Dat melden verschillende bronnen. De knop zal waarschijnlijk wel virtueel via het scherm te gebruiken zijn. Doordat Samsung afscheid neemt van de homeknop, blijft er meer ruimte over voor het grotere scherm in het ontwerp.

Miniatuurvoorbeeld

3. Spraakassistent

De Galaxy S8 krijgt een stemassistent die volgens geruchten heel belangrijk wordt op het toestel. Bixby, zoals de assistent heet, zou gebaseerd zijn op S Voice. Dus niet op het nieuwe Viv AI, van de gelijknamige startup die Samsung eind 2016 overnam. Enkele werknemers van dat bedrijf stonden aan de wieg van Siri, maar verlieten Apple om een meer open en contextgevoelig systeem te maken.

4. Vingerafdrukscanner

De homeknop verdwijnt op de voorkant en daarmee wordt ook de vingerafdrukscanner verplaatst. Die komt op de S8 waarschijnlijk op de achterzijde te liggen, rechts naast de 12 megapixel-camera in het midden. Die plek lijkt een beetje vreemd, veel telefoonmakers kiezen voor een scanner onder de camera.

5. Koptelefoonaansluiting

Wel of geen koptelefoonaansluiting? De geruchten gaan alle kanten op, maar de nieuwste melden dat hij tóch in de Galaxy S8 zal zitten. Dat valt ook te zien op de foto die Evan Blass uitlekte (boven dit artikel). De Zuid-Koreaanse fabrikant wil nog niet helemaal over op draadloos muziek luisteren.

Bright doet eind deze maand verslag vanaf het Mobile World Congress waar veel andere fabrikanten hun nieuwe smartphones aankondigen. Volg ons alvast op Facebook en YouTube.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van