Bright tips

Top 5: de mooiste tv's van 2018

11 januari 2018 20:30 Aangepast: 26 april 2018 16:35

Oprolbaar, schaalbaar, geprojecteerd of ultrascherp. Tijdens techbeurs CES werden deze bijzondere nieuwe tv's aangekondigd.

LG's oprolbare oled-tv

LG laat tijdens CES al jaren zien hoe flexibel oled-schermen zijn door ze op te rollen. Tot nu toe een trucje, maar deze week zagen we eindelijk wat je er aan hebt. LG liet namelijk een oprolbare 65 inch 4K-tv zien op de beurs in Las Vegas. Hij trekt zich rollend terug in de soundbar waar hij aan vast zit. Slim: als je geen tv kijkt, staat er ook geen tv in je kamer. Zo heeft het oprolbare scherm eindelijk een echte functie gevonden, maar vooralsnog blijft het model van LG wel een prototype. Een geplande verkoopdatum is er nog niet.

Hisense Laser TV

Het Chinese Hisense presenteerde tijdens CES een 150 inch versie van zijn Laser TV. Dat home-cinema-systeem houdt het midden tussen een tv en een beamer. Het projectiescherm oogt als een tv en hangt aan de muur, daar onder staat een soort soundbar waar ook de projector in zit. Het 2.1 speakersysteem is van Harman Kardon, de projector zorgt voor 4K HDR-beeld. Vorig jaar kwam Hisense al met een 100 inch versie voor 10.000 dollar, het nieuwe 150 inch model is net zo duur.

Samsung 8K-tv met AI

Net nu 4K-tv's een beetje betaalbaar worden, kijken fabrikanten alweer naar 8K. Maar er is nog maar nauwelijks 4K-aanbod, laat staan 8K. Daar heeft Samsung iets op bedacht. Het bedrijf presenteerde tijdens CES een 85 inch 8K qled-tv die alle soorten video naar 8K kan opschalen. SD, full HD, 4K: kunstmatige intelligentie scant de beelden en poetst ze intelligent op. Voorheen had je ook al beeldverbetering, maar nu weet het systeem ook daadwerkelijk waar het naar kijkt, met volgens Samsung betere resultaten tot gevolg.

Nvidia's grote en snelle game-tv's

Tijdens CES presenteerde videokaartmaker Nvidia een nieuwe, zelfbedachte categorie tv's: de Big Format Gaming Displays (BFGD's). Het zijn uit de kluiten gewassen game-monitoren. Normaal zijn die tussen de 25 en 35 inch groot, deze nieuwe BFGD's zijn allemaal 65 inch groot. De 4K HDR-tv's hebben speciaal voor gamers de mogelijkheid om beelden op de verversingssnelheid 120Hz te tonen, en met ondersteuning voor Nvidia G-Sync. Samen met de snelste videokaarten van Nvidia speel je op die tv's games soepeler dan ooit op zo'n groot scherm. De tv's worden samen met Nvidia gemaakt door Acer, Asus en HP. Lanceerdata en prijzen worden later dit jaar bekend.

Samsung The Wall met microled

Samsung kondigde de toekomst van zijn tv's aan: microled. Een techniek die lijkt op oled, met miljoenen pixels die hun eigen kleur en licht uitzenden. Het resultaat: hele volle kleuren, diepe zwarttinten en een hoog contrast, feller dan oled en zonder gevaar op inbranden. Bovendien is de techniek van Samsung modulair: volgens het bedrijf kan je tv's straks opbouwen uit allemaal kleine stukjes scherm, om precies het scherm te krijgen dat jij wil. In maart vertelt Samsung er meer over.

Volg Bright

Bright doet deze week verslag van de grote techbeurs CES 2018 in Las Vegas. Onze video’s niet missen? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van