Smartwatches

Samsung Galaxy Watch 4

01 januari 2022 16:12 Aangepast: 11 januari 2022 18:03

De slimme horloges van Samsung zijn al jaren de beste keuze voor Android-gebruikers die een slim horloge zoeken. Deze Watch 4 is de beste tot nu toe: snel, gepolijst en aantrekkelijk.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

De markt voor slimme horloges wordt aangevoerd door de Apple Watch, zowel in aantallen als in functionaliteit. Maar Samsung loopt op Apple in, en laat de meeste Android-concurrenten ver achter zich. De nieuwste Galaxy Watch 4 en Watch 4 Classic draaien op Wear OS, het inmiddels gezamenlijke systeem van Google en Samsung.

Dit horloge werkt daarom samen met alle Android-toestellen, maar nog altijd het beste met die van Samsung zelf. Heb je een toestel van een ander merk, moet je meerdere Samsung-apps installeren om volledig gebruik te maken te maken van je horloge.

Dat horloge biedt wel veel, zoals een heel fraai rond scherm. Amoled, dus kleurrijk, scherp en fel genoeg voor in het buitenlicht. Het horloge draait op Samsungs eigen Exynos W920-chip, en dat is te merken. Waar de meeste Android-smartwatches traag zijn, vloeit de Galaxy Watch 4 door apps heen.

Die apps selecteer je grotendeels door aan de ring rond het scherm te draaien, en dat werkt uitstekend. Samen met Apple's Digital Crown staat Samsungs ring bovenaan de lijst met beste manieren om je horloge te bedienen: dat gepiel met je vinger op zo'n klein schermpje is ook niet alles.

Als doorgeefluik van notificaties is de Galaxy Watch 4 dus prima geschikt, zeker voor mensen met een Samsung-telefoon. Maar als sporthorloge mag 'ie er ook wezen: tot 50 meter IP68-waterdicht, hartslagmeter, ECG-scanner en bloeddrukmeter Heb je een Android-telefoon en denk je aan een smartwatch? Overweeg dan de Galaxy Watch 4 of iets forsere Watch 4 Classic, overweeg 'm nog eens, en kijk dan pas verder.

De Samsung Galaxy Watch 4 is er in reguliere aluminium uitvoering en als iets forsere Classic-variant. De Galaxy Watch 4 is er in de maten 40 en 44 millimeter. Het horloge is er vanaf 235 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:

  • Fraai scherm
  • Snelle prestaties
  • Prettige bediening
  • Prima app-aanbod
  • Met Wear OS toekomstbestendig
  • Scherpe prijs

Minpunten:

  • Vooral fijn voor Samsung-gebruikers
  • Spraakassistent Bixby is niet goed

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van