Smartwatches

Apple Watch Series 7

01 januari 2022 16:12 Aangepast: 11 januari 2022 18:02

De Apple Watch Series 7 is de beste Apple Watch tot nu toe, en de Apple Watch is weer de beste smartwatch. Het scherm is groter en fraaier dan ooit en voor het eerst kunnen Nederlanders nu kiezen voor een 4G-versie.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

De Apple Watch Series 7 is de beste Apple Watch tot nu toe. Het blijft het meest complete en volwassen slimme horloge – maar wel alleen voor wie ook een iPhone heeft. De Series 7 heeft hetzelfde fysieke formaat als zijn voorgangers, maar met een groter scherm dankzij nog dunnere randen: 20 procent groter dan bij de vorige drie modellen zelfs. En 70 procent helderder, iets dat je vooral merkt bij veel daglicht.

De Series 7 heeft ook wat nieuwe wijzerplaten die gebruikmaken van dat grotere scherm. Die extra ruimte is welkom, want er past simpelweg meer tekst van bijvoorbeeld een iMessage-bericht op het scherm. Reageren kan zelfs met een klein toetsenbordje: het schermpje is groot genoeg voor een priegelig keyboard – dat werkt, maar dicteren is waarschijnlijk net zo snel.

De Series 7 gebruikt dezelfde chips als zijn voorganger, en is dus niet sneller. Dat is nog niet te merken: zowel dit model als zijn voorganger zijn snel genoeg voor alles wat je met zo'n horloge doet. Berichtjes ontvangen bijvoorbeeld, timers zetten (nu eindelijk meer dan één tegelijk) en sporten. De Series 7 heeft allerlei sensoren om sport en activiteit te meten, zoals een hartslagmeter, een bloedzuurstofmeter en een ECG-scanner.

Voor het eerst is de 4G-versie van de Apple Watch in Nederland verkrijgbaar. T-Mobile biedt nu de benodigde eSIM, KPN volgt binnenkort. Met de iets duurdere 4G-versie kan je ook zonder gekoppelde iPhone van huis en nog steeds bellen, berichten versturen en muziek streamen. Dat werkt prima, al zijn er beperkingen: WhatsApp werkt bijvoorbeeld niet. Bijkomend voordeel van de 4G-versie: eindelijk is de roestvrijstalen variant weer in Nederland te koop. Die uitvoering is er alleen als 4G-versie, en was hier daarom jarenlang niet officieel verkrijgbaar. Duurder is 'ie wel: het normale model kost 459 euro, roestvrijstaal kost 779 euro.

De Apple Watch Series 7 is er in aluminium met en zonder 4G en in roestvrijstaal met 4G, beide in verschillende tinten. De Apple Watch is er in de maten 41 en 45 millimeter. Het horloge is er vanaf 479 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:

 • Prachtig groot scherm…
 • …dat altijd aan staat
 • Fraai ontwerp
 • Snelle prestaties
 • Oude bandjes passen ook
 • Groot app-aanbod
 • Veel sensoren voor sport en gezondheid
 • Geweldige integratie met Apple-ecosysteem

Minpunten:

 • Prijzig
 • Alleen iPhone, geen Android
 • Wijzerplaten blijven beperkt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van