Televisies

LG OLED C1

17 mei 2021 17:18 Aangepast: 07 juni 2021 22:47

De LG OLED C1 is het relatief betaalbare summum van tv-kijken: oneindig contrast, geweldige kleuren en ook nog eens fijn geluid en een heerlijk besturingssysteem.

Oled is al jaren dé techniek voor tv's met het hoogste contrast en een indrukwekkende HDR-kijkervaring. Elke pixel licht individueel op en dus heb je een vrijwel oneindig contrast: pikzwart naast felwit, met ontzettend volle kleuren. Dat maakt deze LG OLED C1 geweldig voor films en series in HDR en Dolby Vision, beide ondersteund door deze tv.

Ook voor sport en games is de C1 geweldig, want de responstijd is erg snel. Bovendien ondersteunt de tv vrijwel alle technieken in de nieuwe PS5 en Xbox S/X, zoals VRR en 120Hz. De kijkhoeken van de C1 zijn bovendien fantastisch, de tv oogt vanuit zelfs de meest onmogelijke hoek even goed. Dat is leuk voor wie met veel mensen tv kijkt. Ook is de ogenschijnlijk spiegelende afwerking van het scherm verrassend goed in het teniet doen van reflecties.

Toch blijft zichtbaarheid bij veel omgevingslicht het grootste nadeel van oled. De LG OLED C1 is net als zijn voorgangers minder fel dan LCD. Naar een OLED kijk je het liefst in een donkere kamer, of met sfeerlicht. Kijk je juist vaak tv in een kamer met felle verlichting of veel zonlicht, kan het zijn dat OLED niet de juiste keuze is – overweeg dan een goede LCD-tv.

De LG OLED C1 draait op webOS, een prettig, snel systeem met veel apps en een fijne bediening. Vooral de afstandsbediening is prettig: met scrollwiel en een aanwijsfunctie die doet denken aan de Nintendo Wii. Even wennen, maar al snel stukken rapper dan een ouderwetse pijltjesknop. Het ontwerp van de tv is verder simpel maar fraai, met een loodzware voet met aluminium lijst en een zeer dun scherm.

De LG OLED C1 is er in vijf formaten: 48 inch voor 1449 euro, 55 inch voor 1599 euro, 65 inch voor 2299 euro, 77 inch voor 4299 euro en 83 inch voor 6999 euro.

Pluspunten:

  • Oneindig contrast
  • Geweldige HDR
  • Volle kleuren
  • Enorme kijkhoek
  • Goed voor vrijwel al het gebruik

Minpunten:

  • Geringe helderheid
  • Klein risico op inbranden

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van