Smartphones (onder 250 euro)

Motorola Moto G30

25 april 2021 12:10 Aangepast: 11 mei 2021 14:03

De Moto G30 is een prima gebalanceerde budgettelefoon, zoals we van Motorola gewend zijn. Een scherpe prijs met de bekende concessies.

De Moto G30 is het nieuwste toestel in de G-lijn van Motorola. Het toestel heeft een 6,5 inch scherm met HD+ 900p-resolutie. Het scherm heeft een snelheid van 90Hz, hoger dan de 60Hz die jarenlang de standaard was bij smartphones. De telefoon draait op de Qualcomm Snapdragon 662-chip en heeft 4GB werkgeheugen.

De Moto G30 heeft achterop vier camera's. De hoofdlens heeft een resolutie van 64 megapixels. Die combineert pixels voor scherpere foto's en beter beeld bij de nachtmodus. Dat effect is er, maar gezien de prijsklasse hoef je geen wonderen te verwachten. Daarnaast zijn er een ultragroothoeklens, een macrolens en een dieptesensor voor foto's met kunstmatige scherptediepte.

De accu van het toestel heeft een capaciteit van 5000mAH. De Moto G30 heeft 128GB opslagruimte die uitbreidbaar is met microSD. Nadeel is de beperkte duur van beveiligingsupdates. Die krijg je maar twee jaar lang na het verschijnen van de G30 in februari; dat doen verschillende concurrenten als Nokia en Samsung beter.

De Motorola Moto G30 is er in zwart en roze. De introductieprijs van de Motorola Moto G30 is 179 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:

  • 90Hz-scherm
  • Grote accu
  • Voldoende opslag

Minpunten:

  • Doorsnee foto's
  • Beperkte updates

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van