Smartphones (onder 250 euro)

Nokia 5.4

25 april 2021 12:10 Aangepast: 11 mei 2021 18:05

De Nokia 5.4 is een betrouwbaar, degelijk toestel zonder toeters en bellen voor een prima, scherpe prijs.

Toestellen van Nokia weten vaak een plekje in onze koopgids te bemachtigen vanwege het ruime update-beleid van Nokia. Zelfs de goedkoopste telefoons zijn verzekerd van drie jaar aan veiligheidsupdates vanaf het moment van verschijnen, en dat is wel zo'n prettige gedachte. Qua nieuwe Android-versies blijft Nokia net als veel andere concurrenten bij twee jaar, in dit geval zijn de updates naar Android 11 en 12 dus inbegrepen.

De Nokia 5.4 heeft een 6,39 inch scherm met een resolutie van 1560 x 720 pixels en gewoon met 60 beeldjes per seconde. Dat is misschien minder scherp en minder snel dan concurrenten op dit prijspunt, maar elk nadeel heeft z'n voordeel. De 4000mAh-accu gaat met zo'n zuinig scherm namelijk langer mee: een volledige dag zonder tussentijds laden lukt zeker.

De Qualcomm Snapdragon 662-chip met 4GB werkgeheugen volstaat prima en de 64GB opslagruimte is uitbreidbaar met microSD. De hoofdcamera heeft 48 megapixels en levert bij licht prima foto's op. Een nachtmodus is aanwezig, maar geeft wel veel ruis zoals vaker in deze prijsklasse. De overige lenzen (ultragrootboek en macro) zijn geinig voor erbij, maar meer ook niet. Grootste minpunt: de wifi ondersteunt geen 5GHz, zonde!

De Nokia 5.4 is er in blauw en paars. De introductieprijs van de Nokia 5.4 is 189 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:

  • Lang updates
  • Prima accuduur
  • Scherpe prijs

Minpunten:

  • Lage schermresolutie
  • Geen 5GHz-wifi

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van