Smartphones (500-750 euro)

Samsung Galaxy Note 20

25 april 2021 12:08 Aangepast: 11 mei 2021 18:20

De Galaxy Note 20 blijft een vlaggenschip voor Samsung, maar is in de loop der jaren toch wat betaalbaarder geworden.

Een grote telefoon met een pennetje dat je in het toestel kan opbergen. Dat is en blijft het recept waar de Galaxy Note-serie vrijwel zonder concurrentie succes mee oogst. De Note 20 verandert daar weinig aan en dat is helemaal prima als je zo'n toestel zoekt.

Het amoled-scherm is met 6,7 inch groot, maar niet meer de grootste van allemaal. Ook heeft deze reguliere Note 20 geen 120Hz-scherm: dat is jammer maar aan de andere kant ook weer wat energiezuiniger. De schermrand is prachtig dun, wat de Note 20 een misschien weinig verrassende maar wel fraaie aanblik geeft.

Het toestel draait op de rappe Exynos 990-chip van Samsung, voorzien van 8GB werkgeheugen. Dat is niet alleen voldoende voor normaal gebruik, maar ook om de telefoon als mini-pc te gebruiken met het DeX-systeem van Samsung. Daarmee vormt de Note 20 met een toetsenbord, muis en scherm het hart van de computer en dat werkt steeds beter.

Met de 4300mAh-accu levert de Note 20 een prima accuduur, en mocht 'ie leeg zijn dan kan de Note 20 met 25W snellader worden opgeladen. Draadloos laden gaat met de reguliere 15W. De camera's van de Note 20 zijn prima maar weinig verrassend: 12 megapixel hoofdcamera, 64 megapixel telefotocamera met 3x hybride zoom en een 12 megapixel ultragroothoeklens. Ze werken prima onder alle omstandigheden, maar blinken niet zo uit als bij de duurdere Samsungs.

De Samsung Galaxy Note 20 is er in grijs, groen en brons. De prijs van de Samsung Galaxy Note 20 is 719 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:

  • S Pen
  • Prima scherm
  • Snelle prestaties
  • Niet zo enorm
  • Lagere prijs is top

Minpunten:

  • Weinig spannende camera's
  • Geen 120Hz-scherm

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van