Smartphones (500-750 euro)

OnePlus 9

25 april 2021 12:08 Aangepast: 11 mei 2021 18:01

De OnePlus 9 is een klassieke OnePlus: veel telefoon voor een lage prijs, met wat concessies om rekening mee te houden.

De OnePlus 9 zit met zijn prijs van 699 euro in de subtop: niet de hoogste prijs maar nog steeds veel geld. Daar krijg je absoluut waar voor, bijvoorbeeld met het 6,55 inch 1080p amoledscherm met HDR10+ en 120Hz beeldsnelheid voor soepel scrollen.

De resolutie is een tikkie lager dan bij de topklasse en het scherm heeft een iets lagere piekhelderheid, maar geef je daar niks om? Bespaar jezelf de meerkosten. Want voor dit geld krijg je wel gewoon de Qualcomm Snapdragon 888, de snelste Android-chip van dit moment en daarmee prima toekomstbestendig. Dat geldt ook voor de 8 of 12GB werkgeheugen. De ingebouwde opslagruimte bedraagt 128 of 256GB — niet uitbreidbaar met microSD, een van de grootste nadelen van dit toestel.

De grootste concessie die je doet is op het vlak van de camera. Zeker geen slechte, maar niet de cutting edge waar de duurste telefoons, inclusief die van OnePlus zelf, ons verwennen. De OnePlus 9 heeft achterop twee camera's: een 48 megapixel hoofdcamera en een 50 megapixel ultragroothoeklens. Optische beeldstabilisatie ontbreekt, inmiddels toch wel een standaardfunctie. Net als zijn grotere broer draagt de OnePlus 9 de naam van cameramaker Hasselblad, maar dat is hier nog misplaatst. De foto's zijn zeker niet slecht, maar topklasse is het nog niet.

De 4500mAh-accu is prima en OnePlus heeft zijn bekende Warp Charge-lader bijgevoegd: 65W, goed voor van 1 naar 100 procent binnen een half uur. Draadloos laden doet de OnePlus helaas niet zo rap als zijn professionele grote broer OnePlus 9 Pro: 15W. Maar hé: voorgaande OnePlussen deden het helemaal niet draadloos, dus dit noteren we alsnog als pluspunt. Ook is de OnePlus officieel niet stof- en waterdicht. Officieus wel, maar da's geen zwemdiploma.

De OnePlus 9 is er in zwart, blauw en roze. De introductieprijs van de OnePlus 9 is 699 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:

  • Prima prijs/kwaliteit
  • Goed scherm
  • Snelle chip
  • Heel rap laden
  • Draadloos laden

Minpunten:

  • Geen optische beeldstabilisatie
  • Niet officieel waterdicht

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van