Smartphones (boven 1000 euro)

Xiaomi Mi 11 Ultra

25 april 2021 12:08 Aangepast: 11 mei 2021 23:52

Eindelijk brengt Xiaomi de Ultra-uitvoering van zijn telefoons ook in Nederland uit. Oppassen voor Samsungs Ultra: dit is een geduchte concurrent.

Niks ten nadele van Xiaomi, maar het bedrijf was altijd de uitdager: snelle telefoons voor scherpe prijzen. Toen Huawei door handelsbeperkingen van de VS ineens van de smartphonemarkt verdween, kwam er een derde plaats op het erepodium vrij na Samsung en Apple. Met de Mi 11 Ultra verovert Xiaomi dat plekje volgens ons.

Xiaomi durft met een prijs van boven de duizend euro mee te doen in de hoofdklasse, en heeft de specs om zich te meten. Zo hebben wij: een Qualcomm Snapdragon 888 — sneller is er momenteel niet in Android-land — met een riante 8 of 12 GB werkgeheugen. Opslagruimte begint bij 256 GB en er is ook een versie met 512GB.

Het scherm liegt er ook niet om: 1440 x 3200 pixels op 6,81 inch amoled op 120Hz met ondersteuning voor HDR10+ en Dolby Vision en een piekhelderheid van 1700 nits (200 hoger dan de S21 Ultra). Met andere woorden: veel beter wordt het scherm op een smartphone niet, dit is een tv in je broekzak. Xiaomi heeft wel alle vier de randen afgerond, zodat hij net wat minder massief voelt dan hij is.

Dan het andere scherm, de opvallende gimmick van de Mi 11 Ultra. Achterop zit naast de camera's een 1,1 inch amoledschermpje. Daar zijn dingen zoals de tijd en notificaties op te zien, en als je foto's maakt kun je jezelf zien. Slim, want zo kun je de uitstekende camera's van de dit toestel als selfiecamera gebruiken.

De Mi 11 Ultra telt er drie: een 50 megapixel groothoeklens, een 48 megapixel telefotolens met 5x periscopische zoom en een 48 megapixel ultragroothoeklens. Film kan in maximaal 8K@24fps of 4K@30/60fps. De hoofdcamera heeft een wat grotere sensor dan normaal, en dat levert scherpere foto's op, makkelijker fotograferen van bewegend beeld en uitstekende prestaties in het donker. Deze telefoon heeft het grootste camera-eiland ooit op een smartphone, maar het zit er niet voor niks.

De Mi 11 Ultra maakt zijn 'tour de force' af met een flinke 5000mAh-accu die met de bijgeleverde 67W-snellader in 36 minuten van 1 naar 100 procent gaat. Dat kan overigens ook draadloos, op dezelfde hoge snelheid. Grootste potentiële minpunt van Xiaomi blijft de softwareschil die het bedrijf bovenop Android legt. Dat is de laatste jaren wat beter geworden, maar Xiaomi is nog niet op het punt van Samsung.

De Xiaomi Mi 11 Ultra is er in zwart en wit. De introductieprijs van de Xiaomi Mi 11 Ultra is 1199 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:

  • Uitstekend scherm
  • Bloedsnelle chip
  • Geweldige camera's
  • Razendsnel laden
  • Tweede schermpje

Minpunten:

  • Camera steekt uit
  • Hoge prijs
  • De MIUI Android-skin

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van