Ga naar de inhoud
Videodeurbellen

Eufy videodeurbel

Eufy is een dochtermerk van Anker, bekend van zijn uitstekende smartphone-accessoires. Eufy verrast net zo positief en biedt een fijne, complete en betaalbare videodeurbel.

Eufy is een slimme videodeurbel die zowel bedraad als draadloos gemonteerd kan worden. Een voordeel voor bijvoorbeeld mensen in een huurhuis, die niet zomaar de deurpost onder handen kunnen nemen. De batterij van de deurbel kan worden opgeladen met micro-usb en zou een half jaar mee moeten gaan, afhankelijk van de instellingen.

Om de deurbel met bedrade stroom te monteren heb je minstens 8 volt spanning nodig, en moet je eventueel een transformator kopen: rond de 20 euro. Verder is installatie zo simpel als naast de deur schroeven en gaan. De Eufy biedt een prima zicht op wie er aanbelt, dankzij een 2K-resolutie.

Ook de speaker en microfoon van de deurbel zijn prima in orde. Met die speaker kun je praten tegen degene die aanbelt, maar je kan ook zelf boodschappen opnemen die je makkelijk met een snelknop kan inspreken. Zo kun je de pakketbezorger bijvoorbeeld makkelijk vragen om het pakketje in de achtertuin te zetten.

Voor het gebruik van de slimme functies en de opslag van videobeelden is bij de Eufy geen abonnement nodig, een groot voordeel ten opzichte van de duurdere marktleiders. Het bijbehorende basisstation biedt met 16GB plaats aan zo'n vijfduizend opnames, die je ook kan downloaden en kan opslaan op een eigen schijf.

Het basisstation van de Eufy neemt ook de slimme taken voor zijn rekening, zoals detectie van mensen. Zo voorkomt de bel dat je bericht krijgt als er een bewegend dier of voertuig wordt gezien. Eufy heeft een prima app die razendsnel een bericht geeft als er wordt aangebeld. Ook is er fijne integratie met Google Home, en kunnen beelden van de bel worden getoond op bijvoorbeeld een Nest Hub.

De Eufy-videodeurbel met draadloos basisstation kost 199 euro.

Pluspunten:

  • Simpele installatie
  • Draadloos te gebruiken
  • Geen abonnement nodig
  • Slimme functies
  • Google Home-ondersteuning

Minpunten:

  • Batterij kan snel leeg gaan
  • Geen HomeKit-ondersteuning

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Bron: Bright