Laptops voor school

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook

23 februari 2021 01:36 Aangepast: 23 februari 2021 18:57

De Lenovo IdeaPad Duet Chromebook is een Chromebook-tablet met een meegeleverd magnetisch toetsenbord en een Surface-achtige kickstand.

Chromebooks zijn er in alle soorten en maten, van traditioneel tot gewaagd. De IdeaPad Duet Chromebook van Lenovo valt in die tweede categorie, en is vooral een aanrader voor de grootste groep Chromebook-gebruikers: de basisscholier.

De IdeaPad Duet lijkt op de Surface-lijn van Microsoft. Daarbij vormt een tablet als het ware het hart van een soort hybride-laptop. Zo ook deze Duet: het hart is een 10,1 inch tablet met prettig hoge resolutie van 1920 x 1200 pixels. De MediaTek Helio P60T is niet de snelste, maar rap genoeg voor zowel schoolwerk als het kijken van video's en zelfs voor games.

In de doos zit een volledig toetsenbord dat magnetisch onderop de tablet klikt. Het enige dat kleiner is zijn de trackpad en minder vaak gebruikte toetsen als -, +, [ en ], maar het toetsenbord typt prima, zeker gezien zijn formaat. Ook bijgeleverd: een gestoffeerde, magnetische achterplaat met kickstand. Daarmee kan de IdeaPad Duet in allerlei standen rechtop worden gezet, zowel met als zonder toetsenbord.

De accuduur van 10 uur is dik in orde en de 64GB opslag bij het instapmodel is voor een Chromebook voldoende. De tablet weegt los 450 gram, inclusief toetsenbord en beschermhoes met kickstand weegt het geheel 920 gram. Dat maakt de Lenovo IdeaPad Duet Chromebook tot een handzaam, draagbaar geheel voor in de schooltas. De prijs is bovendien vriendelijk: hij is er vanaf 269 euro.  

Pluspunten:

  • Veelzijdig
  • Lange accuduur
  • Prima scherm
  • Fijn toetsenbord
  • Goede kickstand
  • Betaalbaar

Minpunten:

  • Niet de snelste
  • Toetsenbord sluit niet magnetisch

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van