Noise-cancelling oordoppen

Jabra Elite 85t

30 november 2020 01:35 Aangepast: 30 november 2020 19:43

De Jabra Elite 85t neemt een al uitstekende draadloze oordop en voegt daar sterke actieve ruisonderdrukking aan toe: een compleet pakket.

Tussen het geweld van Amerikaanse en Aziatische tech-merken weet het Deense Jabra zich prima staande te houden. Eerder veroverde de uitstekende Jabra Elite 75t-draadloze oordoppen al een plekje in onze koopgids, opvolger Elite 85t doet hetzelfde, maar dan in de lijst met noise-cancelling oordoppen.

Actieve ruisonderdrukking is de grootste toevoeging ten opzicht van de 75t, en de techniek werkt prima in de 85t. De noise-cancellation kan zich wat ons betreft meten met oordoppen als de AirPods Pro, de Sony WF-1000XM3 en de Sennheiser Momentum-oordoppen; alleen de nieuwe Bose QuietComfort-oordoppen doen het beter. De mate van ruisonderdrukking is in 11 stappen te regelen in de app, ook kan makkelijk worden gewisseld naar een transparantiemodus die omgevingsgeluid niet tegenhoudt maar juist doorlaat.

De Elite 85t zit wat anders dan de 75t, en is niet helemaal in-ear meer. De pasvorm doet meer denken aan die van de AirPods Pro: de oortip van de 85t is ovaal en gaat niet helemaal de gehoorgang in, maar sluit die wel af. Dat voelt minder drukkend dan bij traditionele in-ears, maar gaat niet ten koste van geluid, ruisonderdrukking of comfort.

Het geluid van de Elite 85t is goed, en zelf af te stemmen met equalizer-profielen in de Jabra-app. Er zijn draadloze oordoppen met beter geluid, zoals de Sennheiser Momentum-doppen. Maar de Elite 85t biedt een boeiender totaalpakket. Zo is de bediening heerlijk: een drukknop op elke dop, waarmee play/pauze, volgend nummer en zelfs het volume geregeld kan worden, een zeldzaamheid bij draadloze oordoppen.

De oordoppen ondersteunen bovendien multipoint, waardoor je met meerdere apparaten tegelijk verbonden kan zijn: wisselen tussen telefoon en tablet gaat dan veel soepeler. De accuduur van de doppen is met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld 5,5 uur, het oplaaddoosje erbij kom je tot 25 uur: erg prettig. De Elite 85t-doppen zijn IPX4-stof en waterbestendig. Dat is iets minder dan de Elite 75t, maar nog altijd goed geschikt voor de meeste sporters. En als laatste: ook (video)bellen klinkt uitstekend met de Jabra 85t, voor beide gesprekspartners. De microfoons van Jabra zijn echt een stap beter dan die van de concurrentie.

De introductieprijs van de Jabra Elite 85t is 229,99 euro.

Pluspunten:

  • Sterke ruisonderdrukking
  • Fijne bediening
  • Prettige pasvorm
  • Multipoint
  • Grote accuduur
  • Goede belkwaliteit

Minpunten:

  • Minder bass dan de 75t
  • Lagere IPX-rating dan 75t

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van