Oordoppen (boven 200 euro)

Bose QuietComfort Earbuds

30 november 2020 01:35 Aangepast: 11 december 2021 15:50

Bose heeft eindelijk een oordoppen-variant van zijn geprezen QuietComfort-koptelefoons gemaakt. Het wachten wordt beloond: deze draadloze oordoppen bieden de beste ruisonderdrukking tot nu toe.

Bose was jarenlang heer en meester op het gebied van ruisonderdrukking, zijn QuietComfort-lijn de Rolls-Royce op het gebied van noise-cancellation. De laatste jaren werd Bose op dat vlak geëvenaard door koptelefoons van onder meer Sony, en in de populaire markt voor draadloze oordoppen was het merk QuietComfort nog niet te bekennen. Tot nu: de QuietComfort Earbuds zijn er, en ze stoten de concurrentie van de troon.

De oordoppen hebben ijzersterke ruisonderdrukking, nog krachtiger dan die van de Sony WF-1000XM3 doppen die wat ons betreft lang aan kop stonden. Het ontwerp van Bose lijkt een beetje op dat van Sony: in-ear dopjes met daarop een soort ovaaltjes. De oordoppen steken redelijk ver uit de oren, maar zitten toch erg lekker. Dat komt door de StayHear-tips met vleugels, waardoor de doppen zich comfortabel vastgrijpen in het oor, onmogelijk uitvallen en toch bijna ongemerkt zitten.

Het geluid is uitstekend, neutraal met een volle bass die tegelijkertijd niet overdreven is. Een natuurgetrouwe weergave van muziek, en daarom geschikt voor alle muziekstijlen. De oordoppen zijn voorzien van een actieve equalizer die het geluid vol houdt als het volume naar beneden gaat, en dat lijkt goed te werken. Ook bij laag volume klinkt de bass nog vol – wij vinden de Bose QC Earbuds zelfs beter klinken dan de Sony WF-1000XM3. 

De bediening is minimalistisch: net als bij veel andere draadloze oordoppen is het volume is niet aan te passen op de oordop zelf. Elke dop heeft twee acties: vasthouden en twee keer tikken. Rechts zit de assistent en play/pauze, links een aanpasbare functie en het schakelen van de ruisonderdrukking. De mate van ruisonderdrukking is in tien stappen in te stellen in de Bose Music-app.

Volgens Bose kan je tot 6 uur luisteren met ruisonderdrukking aan, dat klopt in de praktijk heel aardig. Een kwartier in de case is genoeg voor twee uur luisteren. De case kan je opladen via usb-c of via een draadloze Qi-lader. In het doosje zit genoeg capaciteit om de doppen nog eens twee keer op te laden, waardoor je een totale luistertijd van 18 uur hebt. Sommige concurrenten halen echter een totale luistertijd van 24 uur met een kleiner doosje; de oplaadcase van de Bose-oordoppen is één van de grootste die we gebruikten – niet erg broekzakvriendelijk.

Helaas hebben de QuietComfort Earbuds geen bluetooth multipoint, voor snel wisselen tussen apparaten. Dat is ook nog vrij zeldzaam bij oordoppen – AirPods ondersteunen het maar alleen bij Apple-apparaten met de nieuwste software, de  Galaxy Buds Live hebben het en en de oordoppen van Jabra.

De introductieprijs van de Bose QuietComfort Earbuds is 279,95 euro.

Pluspunten:

  • De beste ruisonderdrukking
  • Geweldig geluid
  • Comfortabel ontwerp

Minpunten:

  • Enorme laadcase
  • Niet de hoogste accuduur

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van