Tablets voor werk

Microsoft Surface Pro 7

20 oktober 2020 01:24 Aangepast: 30 oktober 2020 16:48

De zevende uitvoering van de Microsoft Surface Pro 7 oogt vertrouwd en is dat ook, met een recept dat zichzelf bewezen heeft.

Ere wie ere toekomt: Microsoft was de pionier met een tablet als laptopverganger. Terwijl iPads en Android-tablets jarenlang vooral als consumptie-apparaat dienden, zag Microsoft in 2013 al het potentieel van een krachtige tablet met een magnetisch toetsenbord. Inmiddels zijn we aangekomen bij deze Surface Pro 7, de beste uitvoering tot nu toe.

De Surface Pro heeft een 12,3 inch lcd-scherm met een beeldverhouding van 3:2. Dat oogt extra hoog en komt van pas als je bijvoorbeeld twee documenten naast elkaar bekijkt. Het ontwerp van de Surface Pro 7 is gelijk aan dat van de 6, los van de toevoeging van een usb-c-poort. Een beetje jammer: de randen van de Surface Pro 7 zijn dikker dan die van zijn concurrenten.

Intern is de Surface Pro 7 wel nieuw, met keuze uit een dual-core of quad-core Intel Core i-chip van de tiende generatie. Ook is er keuze uit 4, 8 of 16GB werkgeheugen, en 128GB, 256GB, 512GB of 1TB opslagruimte.

De grootste troef van de Surface Pro 7 is Windows: deze tablet draait gewoon Windows 10 Home, en kan daarmee precies zoveel als een traditionele laptop. Maar klik het toetsenbord los, en je hebt een volwaardig tablet. Dat toetsenbord moet net als bij de concurrentie wel los gekocht worden: 149 euro. De ingebouwde kickstand achterop de Surface Pro 7 blijft wel een erg fijne toevoeging.

De Microsoft Surface Pro 7 is er vanaf 899 euro, maar te upgraden tot een uitvoering van maar liefst 2500 euro.

Pluspunten:

  • Bewezen ontwerp
  • Snelle prestaties
  • Fijn scherm
  • Goed toetsenbord

Minpunten:

  • Gedateerd ontwerp
  • Vreemde lader

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van