Tablets voor werk

Samsung Galaxy Tab S7

20 oktober 2020 01:24 Aangepast: 12 februari 2021 11:06

De Galaxy Tab S7 is de meest indrukwekkende en complete Android-tablet van dit moment.

Jarenlang was het vrij lastig om een echt goed Android-tablet aan te raden. De voorsprong die iPads hadden op hun Android-concurrenten was simpelweg enorm. Samsung brengt daar de laatste jaren verandering in met zijn Tab S-lijn, die zowel de middenklasse bedient met de SS6 Lite, als de premium-klasse met deze S7.

De Tab S7-lijn is Samsungs antwoord op de iPad Pro en Microsofts Surface-lijn. Met andere woorden: een tablet waar je ook serieus op kunt werken. De Tab S7 is er in twee uitvoeringen: 11 inch S7 met lcd-scherm en de 12,4 inch S7+ met oled-scherm. Beide schermen hebben een verversingssnelheid van 120Hz, en het oled-sherm is het mooiste van alle tablets die nu verkrijgbaar zijn.

De Galaxy Tab S7 heeft nog een geheim wapen: Samsung Dex. Daarmee switch je op de tablet naar de laptop-modus met een interface die meer op Windows lijkt, waarin apps resizable vensters kunnen hebben. Dat werkt heel lekker.

De Tab S7-modellen draaien op de vlotte Snapdragon 865+-chip, sneller is er momenteel niet. De S7 heeft 6GB werkgeheugen en 128GB opslag, de S7+ 8GB werkgeheugen en 256GB opslag. Ook levert Samsung zijn S Pen-stylus mee, die dankij het 120Hz-scherm net zo vlot schrijft als een echte pen op papier.

Wie de S7 of S7+ als laptopvervanger wil gebruiken, heeft de Book Cover Keyboard nodig: 199 euro voor de S7, 229 euro voor de S7+. Dat maakt vooral de S7+ een prijzige combinatie, met zijn startprijs van net geen 1000 euro. De meeste mensen raden de we reguliere S7 aan, met een prijs van 699 euro.

De introductieprijs van de Galaxy Tab S7 is 699 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:

  • Geweldig scherm
  • Samsung Dex
  • Snelle prestaties
  • Bijgeleverde S Pen
  • Snelladen

Minpunten:

  • Geen oled op klein model
  • S7+ is erg duur

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Miniatuurvoorbeeld
Meer Bright Stuff

Apple iPad Air (2020)

Miniatuurvoorbeeld
Meer Bright Stuff

Microsoft Surface Pro 7

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van