Ga naar de inhoud
Slimme speakers

Nest Audio

Nest Audio is de spirituele opvolger van Google Home, de eerste écht populaire slimme speaker. Deze klinkt beter en heeft een nieuw design.

De originele Google Home verscheen in 2016 en zette het principe van een slimme speaker op de kaart. Vier jaar later is de ontwikkeling van slimme speakers door Google ondergebracht bij dochterbedrijf Nest, en is de opvolger van Google Home omgedoopt tot Nest Audio.

Die naam is vast niet zomaar gekozen: Nest Audio legt de nadruk meer op geluidskwaliteit. De Google Home moest het doen met één speaker, de Nest Audio is voorzien van een woofer en een tweeter. Dat zorgt voor een merkbaar voller geluid, zeker voor de prijs van de Nest Audio. Slim is nu ook de tuningsoftware: constant wordt het geluid aangepast aan zowel de ruimte als het soort audio dat wordt gedraaid. Zo wordt bij podcasts de stem versterkt.

De werking van Google Assistant is inmiddels bekend, en beschikbaar op een reeks speakers. Toch doet de assistent bij deze speaker wel iets nieuws: hij herkent zijn broers en zussen. Wie twee Nest Audio-speakers heeft, krijgt automatisch het voorstel om die te koppelen tot een stereo-paar. Dat levert een nog voller geluid op.

Het ontwerp is een stuk meer ingetogen dan dat van Google Home. Dat mag ook wel: de Google Home moest zichzelf bewijzen en viel op, de Nest Audio past door zijn ingehouden ontwerp juist prima in allerlei interieurs. Noem het saai, maar een speaker moet je immers ook vooral horen en niet per se zien. Wel jammer: in Nederland is de Nest Audio er alleen in grijs en antraciet, in het buitenland is er ook keuze uit drie pasteltinten. Spreek je tegen Nest Audio dan lichten er vier lampjes op, de enige knop is die om de microfoon te dempen.

De introductieprijs van de Google Nest Audio is 99 euro. Check Tink voor de beste deal en bundels.

Pluspunten

  • Verbeterd geluid
  • Google Assistant
  • Scherp geprijsd
  • Onopvallend ontwerp
  • Stereopaar

Minpunten:

  • Geluid nog niet super
  • Drie kleuren niet in Nederland te koop

Check Bright Stuff voor alle producten die wij aanraden

Bron: Bright