Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Smartphones onder 250 euro

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

17 april 2020 18:02 Aangepast: 17 april 2020 18:36

De Xiaomi Redmi Note 8 Pro is een complete smartphone met met een groot scherm, forse batterij en drie camera's.

Het Chinese Xiaomi is in elke klasse een prijsvechter, maar zeker in de laagste klasse speelt het bedrijf het hard. Deze Redmi Note 8 Pro heeft een 6,53 inch 1080p lcd-scherm, met een zeer bescheiden scherminkeping en zeer smalle schermranden. Tel daar een glazen achterkant bij op en je krijgt een toestel dat een veel hogere prijs doet vermoeden.

De Redmi Note 8 Pro draait op een Mediatek Helio G90T-chip met 6 of 8 GB werkgeheugen. Die chip volstaat bij de meeste taken van dagelijks apps, voor zwaardere games raden we een krachtigere chip aan. Achterop zitten vier lenzen: een 64 megapixelcamera, 8 megapixel met ultragroothoeklens, een macrolens en dieptecamera. Zo'n macrolens is een gimmick, de andere camera's zijn fijn om te hebben en maken bij goed licht prima foto's, maar daar blijft het dan ook bij.

De telefoon heeft een accu met capaciteit van 4500 mAh en ondersteunt 18 Watt-snelladen, en de geschikte lader wordt gewoon meegeleverd. De Redmi Note 8 Pro beschikt ook nog steeds over de gouwe ouwe mini-jackpoort voor koptelefoons. Ook is de telefoon dual-sim. De 64 GB opslagruimte is uitbreidbaar met microSD, en zelfs het model met 128 GB opslag is voor onder de 250 euro te vinden.

De introductieprijs van de Xiaomi Redmi Note 8 Pro is 249 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:

  • Prima scherm
  • Drie camera's
  • Fraaie afwerking

Minpunten:

  • Matige camera's
  • Niet erg snel

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore