Smartphones onder 250 euro

Motorola Moto G8 Power

17 april 2020 17:40 Aangepast: 17 april 2020 17:43

Deze Moto G8 heet niet voor niets Power: met zijn 5000 mAh-batterij kun je het zelfs twee dagen volhouden.

Een accu met 5000 mAh is vooral terug te vinden in de allergrootste, allerduurste smartphones. Motorola heeft er nu eentje in een smartphone van iets meer dan 200 euro gestopt, en dat levert een enorme accuduur op. Het toestel draait namelijk op de Qualcomm Snapdragon 665-chip, een middenklasser die snel genoeg is voor algemeen smartphonegebruik, maar zuiniger dan de snelste chips.

Dat levert een accu op die het volgens Motorola tot drie dagen kan volhouden. Met realistisch gebruik maken wij daar twee dagen van, evengoed nog erg indrukwekkend. De Moto G8 Power wordt geleverd met een 18 Watt-snellader. Dat is aardig, maar zelfs dan duurt het tot twee uur om een volledig lege telefoon op te laden – zo groot is de accu dus.

De G8 Power biedt verder een fors 6,4 inch full hd lcd-scherm: prima, helder, scherp genoeg en kleurrijk. Het cameragat in het scherm is klein en stoort niet. Het viertal camera's valt zeker voor deze prijs niet tegen: 16 megapixel hoofdcamera, telefoto- en ultragroothoeklens met 8 megapixels en zelfs een macrolens, zij het met 2 megapixels. De foto's zelf zijn wat je voor deze prijs mag verwachten: oké bij daglicht, daarna wordt het snel minder. Toch is de keuze in lenzen fijn om te hebben. De 64 GB opslagruimte is met microSD uitbreidbaar.

De introductieprijs van de Motorola Moto G8 Power is 229 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:

  • Enorme accu
  • Prima scherm
  • Snellader meegeleverd
  • Vier lenzen

Minpunten:

  • Matige camera
  • Niet erg snel

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van