Smartphones (250-400 euro)

Samsung Galaxy A71

17 april 2020 16:05 Aangepast: 17 april 2020 16:11

De Galaxy A-lijn van Samsung biedt fraaie toestellen met een sterke prijs-kwaliteitverhouding. Zo heeft deze betaalbare A71 een oled-scherm.

Samsung werd op de markt voor goedkopere smartphones de afgelopen jaren nog weleens ingehaald door Chinese telefoonmakers. Het bedrijf sloeg in 2019 al terug met de sterke Galaxy A-lijn, die nu is vernieuwd. De A71 valt op: hij is in prijs inmiddels tot onder de 400 euro gedaald, waarmee de prijs-kwaliteitverhouding alleen maar beter is geworden.

Het fraaie 6,7 inch full hd oled-scherm van de A71 is een uitzondering in deze prijsklasse, waar lcd nog steeds regeert. Samsung maakt het scherm zelf, en kan dus voor een scherpe prijs een kwalitatief uitstekend oled-scherm leveren, met volle kleuren, het hoge oled-contrast en ook buiten een prima helderheid.,

De Qualcomm Snapdragon 730-chip waar het toestel op draait is zeker niet verkeerd, compleet met 6 of 8GB werkgeheugen is dit een erg vlotte telefoon in de meeste gevallen. De A71 wordt geleverd met Android 10, en de flinke 4500 mAh-accu is ruim voldoende voor een dag onbezorgd gebruik.

Ook uitzonderlijk in deze klasse: vier camera's. De hoofdcamera heeft 64 megapixels, dan zijn er nog een 12 megapixel-ultragroothoeklens en een macrolens en dieptecamera met beide 5 megapixels. Vooral de primaire camera maakt fraaie foto's, al is van een nachtmodus geen sprake. Toch kunnen de camera's zich meten met die van een telefoon uit een hogere klasse.

De Samsung Galaxy A71 is inmiddels afgeprijsd tot onder de 400 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:

  • Geweldig scherm
  • Prima camera's
  • Snelle prestaties
  • Enorme accu

Minpunten:

  • Trage vingerscanner
  • Plastic behuizing

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore