Smartphones (600-800 euro)

Xiaomi Mi 10

17 april 2020 14:53 Aangepast: 17 april 2020 15:16

De Mi 10 van het Chinese Xiaomi is een behoorlijk complete telefoon, inclusief 5G-antenne en 90Hz-scherm.

De Mi 10 is de de tweede Xiaomi-telefoon die officieel door het merk in Nederland wordt uitgebracht. Een jaar na de Mi 9 is de Mi 10 toch op een flink aantal punten verbeterd. Zo zit er nu een 6,67 inch oled-scherm in het toestel, met een beeldsnelheid van 90Hz, voor veel soepeler scrollen.

Door de nieuwste Qualcomm Snapdragon 865-chip is er aan snelheid geen gebrek, de minimaal 8GB werkgeheugen is ook prima in orde. Achterop zit een drietal camera's: de hoofdcamera heeft nu 108 megapixels, een 13 megapixel ultragroothoeklens en een 2 megapixel macrocamera. Die derde is vooral een gimmick, de andere twee presteren in alle omstandigheden behalve het donker prima tot goed.

De Mi 10 is klaar voor 5G, wel zo prettig voor een telefoon van deze prijs. De accu is met 4780 mAh bovengemiddeld groot en genoeg voor een hele dag zonder laden. Die je dat toch, kan dat zowel bedraad als draadloos met 30 Watt.

Minpuntjes zijn er ook. Zo is de optische vingerafdrukscanner in het scherm niet de snelste en wordt een vingerafdruk vaker niet herkend dan bij scanners achterop het toestel. De grootste smet op deze fijne Mi 10: er staan advertenties in sommige standaardapps. Die zijn uit te schakelen, maar de manier waarop is niet logisch: per app moeten 'Aanbevelingen' uitgevinkt worden.

De introductieprijs van de Xiaomi Mi 10 is 749 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:

  • Fraai 90Hz-scherm
  • Snelle chip
  • 5G ready
  • Prima camera's

Minpunten:

  • Advertenties in standaardapps
  • Trage vingerafdrukscanner

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van