Smartphones (boven 800 euro)

Samsung Galaxy S20+ 5G

14 april 2020 17:25 Aangepast: 12 november 2020 17:33

De Galaxy S20+ heeft op elk vlak het beste dat Samsung te bieden heeft. Eén van de meest complete Android-toestellen van dit moment.

De Galaxy S-lijn is de absolute top van Samsung. Dit jaar zette Samsung de spotlights op zijn vouwtelefoon en de peperdure S20 Ultra, maar eigenlijk is deze S20+ het toestel dat je wil hebben. Hij biedt de beste balans tussen de allerbeste hardware en een prijs die niet richting de 1500 euro schiet.

Het scherm van de Galaxy S20+ is om te smullen: een 1440p oled voor volle kleuren en hoog contrast en een beeldsnelheid van 120Hz voor soepel scrollen. (Let wel: dit staat standaard uit en kost wat meer batterij.) Met 6,7 inch wel erg groot, maar ook niet gek veel duurder dan de kleinere S20. Erg fijn: de S20+ heeft geen schuin aflopende schermranden meer, maar heeft weer een vrijwel plat scherm net als de meeste andere smartphones.

Het camerasysteem overtuigt, met een 12 megapixel-hoofdcamera, een 64 megapixel telefotolens en een 12 megapixel ultragroothoeklens. Ook heeft de S20+ een dieptesensor. Eindresultaat is een uitstekende camera die in alle omstandigheden, licht of donker, uitstekende foto's maakt. De bekende 'Samsung-look' is nog wel aanwezig, met vrij volle kleuren. Die is nu echter makkelijk te omzeilen voor de liefhebber, door naar de Pro-modus te schakelen.

Dankzij de Samsung Exynos 990-chip is de S20+ razendsnel. 5G-ondersteuning is er ook, belangrijk bij een duur toestel dat je nu aanschaft. 5G is vanaf eind 2020 beschikbaar in Nederland, maar een toestel als de S20+ gaat jaren mee. De accu van de S20+ is met 4500 mAh ruim genoeg voor een hele dag. Een bijzonder compleet toestel zonder opvallende minpunten en onnodige toeters en bellen.

De introductieprijs van de Samsung Galaxy S20+ is 1.099 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:

  • Geweldig 120Hz-scherm
  • Fantastische camera's
  • Flinke accuduur
  • Snelle chip
  • 5G-ready

Minpunten:

  • Groot (6,7 inch)
  • Vingerscanner is niet erg snel

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van