Smartphones (boven 600 euro)

Apple iPhone 11 Pro

14 april 2020 17:24 Aangepast: 17 april 2020 19:40

De iPhone 11 Pro is simpelweg de beste iPhone van het moment, met de snelste smartphone-chip en de beste all-round camera.

De iPhone 11 Pro verschilt eigenlijk maar op een paar vlakken van de goedkopere iPhone 11: de Pro heeft een oled-scherm en een extra cameralens. Maar het scherm en de camera zijn inmiddels wel de belangrijkste punten van een smartphone. De iPhone 11 Pro biedt het beste van het beste.

Het oled-scherm van de 11 Pro biedt prachtige volle, goed gebalanceerde kleuren en heeft zoals alle oleds een zeer hoog contrast. Ook is het scherm van de 11 Pro erg helder. Wel draait het op de standaard beeldsnelheid van 60Hz; concurrenten zitten inmiddels op het dubbele, de iPhone 12 zou volgens geruchten in het najaar van 2020 ook zo'n 120Hz-scherm krijgen.

Het 12 megapixel-camerasysteem van de iPhone 11 Pro is sterk en veelzijdig. Drie lenzen: ultragroothoek-, groothoek- en telelens. Die laatste twee lenzen hebben een nachtmodus, die zelfs bij zeer weinig licht indrukwekkende foto's met veel detail produceert. Daarmee presteert de camera in elke situatie sterk, zeker bij het maken van video's laat de iPhone de concurrentie nog steeds ver achter zich.

De Apple A13 Bionic-chip vormt het hart van de iPhone 11 Pro, en geldt als snelste chip van het moment. Zo snel zelfs dat je als gebruiker nauwelijks nog de volledige kracht kan gebruiken. Is niet erg: juist door die snelheid kan de iPhone 11 Pro eerder vier à vijf dan twee jaar mee. De nieuwe chip valt nu vooral op in de accuduur, die bij de iPhone 11 Pro vier uur langer is dan bij de iPhone Xs. Ook levert Apple voor het eerst een 18W-snellader mee.

iOS blijft bovendien een bijzonder veilig en gebruiksvriendelijk systeem. Een grote reden om een iPhone te kopen, en met de iPhone 11 Pro haal je er het meeste uit. De iPhone 11 Pro is er in grijs, zilver, goud en donkergroen, vanaf 1159 euro voor het 64 GB-model. Voor 170 euro meer krijg je 256 GB meer, weeg die beslissing goed af want upgraden kan naderhand niet meer.

Let wel: de iPhone 11 Pro heeft geen 5G-antenne. Wie graag helemaal klaar voor de toekomst wil zijn en geduld heeft, kan daarom misschien beter wachten op de opvolger van dit toestel. Wordt in het najaar van 2020 verwacht, en ondersteunt hoogstwaarschijnlijk 5G. Ruim op tijd, want de antennes in Nederland gaan op z'n vroegst pas eind dit jaar aan.

De introductieprijs van de Apple iPhone 11 Pro is 1.159 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:

  • De beste camera's
  • Heerlijk scherm
  • Razendsnel
  • Sterke accuduur
  • Toekomstbestendig
  • iOS

Minpunten:

  • Geen 5G
  • Weinig opslagruimte bij instapmodel

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore