Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Noise cancelling oordoppen

Sennheiser Momentum True Wireless 2

08 april 2020 13:58 Aangepast: 08 april 2020 14:08

De volledig draadloze oordopjes met het beste geluid, uitstekende accuduur en prima ruisonderdrukking, maar wel voor een forse prijs.

De eerste Momentum True Wireless-oordoppen van Sennheiser hadden al geweldig geluid, en dat is met deze tweede versie niet anders. Sterker nog: het zijn de best klinkende draadloze oordoppen van dit moment. Een vol geluid over de hele linie met een perfecte balans tussen de hoge tonen, soepele middentonen en een volle, maar niet overdreven bas.

De minpunten van de voorganger zijn ook opgelost. De accuduur is met een totale 28 uur nu meer dan verdubbeld ten opzichte van de eerste Momentum True Wireless-dopjes. De dopjes zelf bieden tot zeven uur batterijduur, waarna ze weer terug in het fraaie met stof beklede doosje moeten. De dopjes zelf zijn met minder dan 7 gram per stuk lekker licht, zitten prima in de oren en zijn IPX4-spatwaterdicht.

Ook hebben de Momentum True Wireless 2 nu Active Noise Cancellation: ruisonderdrukking. Die werkt uitstekend in het buiten houden van de meeste geluiden: omgevingsgeluid op kantoor of in een koffietent, de herrie op een station of in een trein. De ruisonderdrukking van de Sennheisers presteert net zo goed als die van de Apple AirPods Pro en de Sony WF-1000XM3-oordoppen: indrukwekkend en veel krachtiger dan je van zulke kleine dopjes zou verwachten.

De bediening werkt ook prettig en compleet. Het linkerdopje kan worden gebruikt voor pauzeren, vorige en volgende nummer en volume omlaag. Het rechter dopje regelt de spraakassistent, de noise cancellation, volume omhoog en de transparantiemodus. Dan wordt het omgevingsgeluid verstrekt, wel zo veilig in bijvoorbeeld het verkeer. De bluetooth-koppeling werkt een beetje vreemd: de dopjes staan beide los in het menu. 

De Sennheiser Momentum True Wireless 2-oordoppen kosten 299 euro.

Pluspunten:

  • Geweldig geluid
  • Sterke ruisonderdrukking
  • Klein en licht
  • Prima bediening
  • 28 uur batterij
  • Spatwaterdicht

Minpunten:

  • Erg duur
  • Vreemde bluetooth-koppeling

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van