Laptops voor kantoor

MacBook Air (2020)

25 maart 2020 16:38 Aangepast: 15 april 2020 09:02
Beeld © Apple

De MacBook Air is met wat verbeteringen en een lichte prijsdaling eindelijk weer wat 'ie al jaren was: de perfecte lichtgewicht Apple-laptop.

De MacBook Air is al jarenlang de bestverkochte Mac. Toch kreeg juist de Air als laatste een scherp retina-scherm, in 2018. Maar zelfs het instapmodel was vrij duur, met beperkte opslag. En dan het toetsenbord: dat was onbetrouwbaar. Nog steeds een goede laptop, maar toen wel eentje met een flinke slag om de arm. Dat is nu gelukkig voorbij.

De nieuwe MacBook Air heeft om te beginnen een nieuw toetsenbord. Of eigenlijk ouderwets: het kruimelgevoelige vlindertoetsenbord heeft weer plaatsgemaakt voor het betrouwbare schaarmechaniek, maar wel in nieuwe uitvoering. Niet gevoelig voor kruimeltjes, minder luidruchtig tijdens het typen en toch met een fijne klik; de MacBook Air is een heerlijke typemachine. Extra puntje: de ‘inverted T’-pijltjestoets is terug en werkt veel beter op de tast.

Er is keuze uit drie soorten Intel-chips: de instapper heeft een dual-core i3, duurdere modellen zijn uitgevoerd met quad-code i5 of i7. Wie vooral kantoorwerk doet komt met de i3 een heel eind, de i5 is prettig voor de multitasker. Het instapmodel wordt geleverd met 256 GB opslagruimte, dubbel zoveel als bij de vorige modellen.

Hoog tijd: 256 GB is tegenwoordig wel het minimum. Wie met veel grote bestanden werkt, raden we voor 250 euro extra de upgrade naar 512 GB opslag aan.

De MacBook Air heeft een 13,3 inch scherm met een resolutie van 2560x1600 pixels en True Tone, dat de kleurtemperatuur aanpast op het omgevingslicht. Er zijn twee Thunderbolt 3-poorten, een uitstekende drievoudige microfoon en goede speakers. Een Touch Bar boven het toetsenbord heeft de Air niet, wel een snelle en veilige vingerafdrukscanner. De fraaie behuizing in de kleiuren lichtgrijs, donkergrijs of goud.

Apple heeft de grootste minpunten van de MacBook Air in deze nieuwe versie aangepakt en daarbij ook nog wat van de prijs afgeschaafd. De Air is er nu vanaf 1199 euro.

Pluspunten:

  • Lekker toetsenbord (eindelijk)
  • Prima retina-scherm
  • True Tone-kleurfilter
  • Touch ID-vingerscanner
  • Dun en licht
  • Goede accuduur (tot 12 uur)

Minpunten:

  • Niet goedkoop
Bright

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore