Televisies

Samsung The Frame

27 februari 2020 17:53 Aangepast: 27 februari 2020 19:38

Samsung The Frame is een tv die zich overtuigend als schilderij kan vermommen. Onopvallend, maar goed aanwezig als hij nodig is.

Samsung maakt al een paar jaar tv's die er niet uitzien als de standaard tv. Zo is er al langer de Serif van ontwerpbroers Bouroullec – half kunstobject, half tv. Erg fijn, want zo'n beetje elke tv ziet er hetzelfde uit: dun zwart randje, zilveren voet, lelijke achterkant en een groot zwart vlak als hij uit staat. Samsung lost dat met The Frame op een aantal slimme, subtiele manieren op. 

Het scherm hangt als een schilderij aan de muur: strak er tegenaan, met keuze uit omlijstingen van verschillende materialen zoals metaal en hout. Snoeren wegwerken hoeft niet: vanaf het scherm komt slechts één dunne, transparante kabel, de One Invisible Connection. Die loopt naar een kastje verderop, waar alle HDMI-aansluitingen en de stekker aan zitten.

Als The Frame niet gebruikt wordt, laat hij kunst zien. Er zijn gratis en betaalde kunstwerken verkrijgbaar, ook eigen foto's kunnen worden getoond. Een speciale stand houdt rekening met het omgevingslicht voor een overtuigend resultaat. Zo krijg je een tv die er wel is, maar nooit uit de toon valt.

Hij kijkt ook lekker: The Frame is een hele behoorlijke 4K QLED-tv met HDR. Het beeld is niet zo goed als bij oled-tv's in dezelfde prijsklasse, maar geen tv kan zich zo goed verstoppen als deze en daar betaal je voor. Het beeld is kleurrijk, het contrast is goed, de kijkhoek en de piekhelderheid vallen wat tegen.

Het systeem werkt snel, met een groot app-aanbod en er is ondersteuning voor Apple's AirPlay 2: fijn voor iOS-gebruikers.

The Frame van Samsung is er in formaten van 43 tot 65 inch, voor prijzen van 1099 tot 1799 euro.

Pluspunten:

  • Subtiel ontwerp
  • Verwisselbare lijsten
  • Slim ophangsysteem
  • 'Onzichtbare' kabel
  • Kunstaanbod
  • App-aanbod

Minpunten:

  • Niet het allerbeste beeld
  • Vrij duur

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore