Televisies

LG OLED C9

27 februari 2020 17:53 Aangepast: 27 februari 2020 19:35

De LG OLED C9 is op zo'n beetje elk vlak de beste tv die je kan kopen. Kost wat, maar dan kijk je je ogen ook uit.

Oled-tv's zijn het huidige neusje van de zalm. De mooiste kleuren, het grootste contrast, goede prestaties bij games. Ze zijn ook vrij duur, mede omdat eigenlijk maar één bedrijf de schermen maakt: LG. Er zijn ook oled-tv's van onder meer Sony en Philips, die voor een nog hogere prijs vaak wat extra's bieden.

Het beeld wordt van die meerprijs niet beter: de top is met deze C9 al bereikt. De kleuren zijn vrijwel ongeëvenaard, vol en nauwkeurig. Het contrast is dankzij oled enorm: de diodes die het beeld vormen kunnen individueel uit. Daardoor is zwart pikzwart, wat zorgt voor een enorm contrast. Tel daar uitstekende ondersteuning van HDR en Dolby Vision bij op, en je haalt met de C9 het beste beeld in huis.

Niet alleen film- en seriekijkers kunnen hun lol op, ook voor gamen is de C9 uitermate geschikt. De erg lage inputlag zorgt dat er geen merkbare vertraging is tussen een druk op de controller en de actie op beeld. De C9 kan zelfs 4K-beelden op 120 fps tonen. Dat gaat bij de aanstaande nieuwe spelcomputers van pas komen, en dus is deze tv ook toekomstbestendig.

Het webOS-besturingssysteem van de C9 is soepel en ruim voorzien van vrijwel alle relevante videodiensten. De afwerking van de tv is ook uitstekend, met een voet van geborsteld metaal waarmee alle snoeren netjes weggewerkt kunnen worden.

De LG OLED C9 is er in twee formaten: 55 inch voor 1300 euro en 65 inch voor 1900 euro.  

Pluspunten:

  • Geweldige kleuren
  • Zeer hoog contrast
  • Lage input lag voor games
  • 120 fps-modus
  • Toekomstbestendig

Minpunten:

  • Duur
  • Oled kan inbranden

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van