Televisies

Philips The One

27 februari 2020 17:53 Aangepast: 08 april 2020 12:20

The One van Philips wil dé tv zijn voor wie er eentje zoekt en niet kan kiezen. Daar slaagt 'ie aardig in.

Voor veel geld een goede tv kopen is niet zo ingewikkeld: boven de duizend euro is het al gauw in orde. Halveer dat bedrag en het wordt een stuk moeilijker. The One van Philips belooft een complete 4K HDR-tv voor iets meer dan 500 euro en maakt die belofte prima waar.

Om met het belangrijkste te beginnen: de beeldkwaliteit. The One biedt een 4K-scherm met ondersteuning voor alle populaire HDR-standaarden: HDR10, HDR10+ en Dolby Vision. Dat zorgt voor een groter dynamisch bereik: in één beeld is de zon fel terwijl ook de schaduwen details behouden. Ondersteuning van verschillende standaarden is fijn: zo krijg je films en series in de meeste gevallen te zien zoals ze bedoeld zijn.

Het lcd-scherm van The One zal nooit zulke intense kleuren of diepe zwarten tonen als een oled-scherm of een duurdere lcd met full array local dimming, en is ook niet zo fel als een duurder scherm. Maar de fijnproever zoekt het bij een duurdere tv; wie zijn paar jaar oude full hd-tv vervangt voor deze gaat met sprongen vooruit.

Dat geldt ook voor het gebruiksgemak. The One draait in tegenstelling tot andere betaalbare tv's op Android TV, en nog vrij vlot ook. Dat betekent een groot app-aanbod, prima ondersteuning en voor velen bekende bediening. 

Ook biedt de tv Ambilight, de Philips-functie waarbij de kleuren op het beeld ook op de muur achter de tv worden geprojecteerd. Kan ook gekoppeld worden aan Ambilight-lampen. De functie werkt goed en simpel, maar is vooral leuk tijdens films of games.

De draaivoet van The One is ook een pré: hoewel wat stroef, zie je die zelden meer bij tv's. Philips The One is er met 43 inch scherm voor 535 euro, in 50 inch kost hij 599 euro.

Pluspunten:

  • Prima 4K-beeld
  • Veel HDR-standaarden
  • Vlotte Android TV
  • Ambilight
  • Draaivoet

Minpunten:

  • Niet erg fel
  • Alleen in zilver
  • Matige speakers

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore