Oordoppen

Jabra Elite 75t

12 februari 2020 17:34

Jabra heeft zijn toch al uitstekende oordoppen kleiner gemaakt, de bediening beter en de accuduur langer.

Jabra stond met zijn Elite 65t-oordoppen al lange tijd in Bright Stuff. Opvolger 75t pakt de paar pijnpunten van de voorgangers aan en biedt wat welkome verbeteringen. De grootste: de totale accuduur is toegenomen van 15 uur bij de 65t tot 28 uur bij de 75t. Een enorme groei en ook de accuduur van de dopjes is toegenomen: je kan ze ruim 7,5 uur gebruiken op één lading, tegenover 5 uur bij de 65t.

De verbeterde bediening pakt één van de grootste pijnpunten van de voorganger aan: bediening van volume. Elk dopje heeft nu een grote knop waar je alles mee bedient, in plaats van kleine volumeknopjes. Met het inhouden van de knop rechts zet je muziek harder, de knop links voor zachter. Ook kun je met de knoppen pauzeren, vooruitspoelen, terugspoelen en meer. Compleet, snel geleerd en dan altijd eenvoudig.

De Elite 75t zijn in-ear en sluiten behoorlijk goed af. Ze worden geleverd met drie maten dopjes, waarvan de kleinste opvallend klein zijn. Daarom passen ze zelfs bij mensen voor wie veel andere in-ears te groot zijn. Geen active noise cancellation, maar de dopjes houden veel herrie al aardig buiten. Let wel, dit is klassieke in-ear met druk op de oren en het gevoel dat je onder water bent; moet je van houden.

De troef van Jabra blijven de superieure microfoons. Jabra maakt al vele jaren bluetooth-headsets voor bellen en die expertise hoort vooral degene waarmee je belt terug. Actieve onderdrukking van windruis en het gebruik van vier microfoons maakt dat de Elite 75t zelfs op de fiets heel aardig klinken. De zwarte uitvoering van de Jabra Elite 75t kost 179 euro, voor 20 euro extra is er ook een goudkleurige versie.  

Pluspunten:

  • Uitstekende batterijduur
  • Complete bediening
  • Goede microfoons
  • Klein en licht

Minpunten:

  • Geen noise cancellation
  • In-ear kan irriteren

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van