Beveiligingscamera's

Somfy One

12 februari 2020 17:18 Aangepast: 18 februari 2020 15:07

Een simpele maar complete beveiligingscamera voor binnen, met beeldopslag zonder abonnement en een privacy-luikje.

De Somfy One heeft als troef een functie die vrijwel geen enkele andere camera voor in huis heeft: een  gemotoriseerd luikje voor de lens. Die kan je automatisch of via de app openen en sluiten. Niet omdat je er meteen vanuit gaat dat een ander kan meekijken via de camera, maar omdat zo'n loerende lens toch onprettig kan voelen als je zelf op de bank ligt.

Achter dat luikje zit een full hd-camera met nachtzicht en groothoeklens. Die volstaat prima om in een normale woonkamer dag en nacht te zien wat er gebeurt. 4K was fijner geweest, maar wie de camera dicht genoeg bij een deur zet zal de onverhoopte inbreker toch goed in beeld krijgen. De microfoon kent helaas een brom en met de app kan je via de luidspreker door de Somfy One praten. Ook heeft de camera een vrij luid alarm van 90 decibel. De Somfy One werkt met het smart home-systeem van Google/Nest en Amazon, ondersteuning voor Apple HomeKit is nog onderweg. 

Het alarm gaat af als je de beveiligingsmodus aanzet en bewegingsdetectie hebt ingeschakeld. De gevoeligheid van die modus kent drie standen, de laagste negeert huisdieren vrijwel altijd. Gezichtsdetectie is er helaas niet. Het alarm is ook te regelen: altijd afgaan, alleen handmatig of eerst tien seconden een waarschuwingstoon. Die laatste functie is vooral fijn voor wie zijn huis uitrust met meer beveiligingsgadgets van Somfy, en een losse afstandsbediening voor het systeem aanschaft.

In geval van beweging wordt een filmopname van 30 seconden gemaakt. Die kan gewoon worden opgeslagen op je Google Drive, Dropbox of Microsoft OneDrive. Bij veel andere beveiligingscamera's moet je maandelijks betalen om fragmenten op te kunnen slaan. Je kan je afvragen of de camera er dan is om je te beveiligen, of stiekem zelf te beroven.

De Somfy One kost 169 euro en is verkrijgbaar in zwart en wit.  

Pluspunten:

  • Privacy-luikje
  • Geen abonnement nodig
  • Simpel in gebruik
  • Onopvallend
  • Compleet
  • Vrij betaalbaar

Minpunten:

  • Geen 4K-camera
  • Brommende microfoon
  • Geen gezichtsdetectie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore