E-bikes

Cannondale Tesoro Neo X 1

17 december 2019 15:55

De Tesoro Neo X 1 van Cannondale is de ultieme elektrische trekkingfiets voor dagtochten of fietsvakanties.

E-bikes zijn al lang niet meer alleen voor simpel woon-werkverkeer. De Cannondale Tesoro Neo X 1 is een krachtige trekkingfiets voor alle gebieden. Vlak terrein, bergopwaarts en zelfs off-road, het is allemaal geen probleem voor de Tesoro Neo X 1. Dat komt door de krachtige 250 Watt Bosch Performance CX-aandrijving.

Die aandrijving zit ook op de Trail Neo Performance, de e-mountainbike van Cannondale. Deze Tesoro Neo X 1 heeft ook hetzelfde frame en dezelfde 500Wh Bosch Powertube-accu. Maar deze trekkingfiets heeft veel fijnere banden die lichter fietsen, spatborden, verlichting, en een bagagedrager.

Ook fijn: de Tesoro Neo X 1 heeft een e-mountainbike-modus. Dan wordt de druk op de pedalen gemeten en krijg je onder moeilijke omstandigheden een extra zetje. Ruw terrein, een kuil, een steile helling; deze fiets geeft dan tijdelijk tot 300 procent extra trapondersteuning zodat je zelf zwaarbeladen makkelijk wegrijdt.

Wel meteen een tip: overweeg je deze e-bike voor op vakantie en fiets je lange afstanden, bereken dan eerst of deze fiets dat wel kan bijhouden. Bosch heeft een handige calculator waar je je snelheid, gewicht, trapfrequentie en meer kan invoeren, om een schatting te krijgen van de actieradius. Afhankelijk van de modus en omgeving zal die uitkomen tussen de 35 en 120 kilometer.

De Cannondale Tesoro Neo X 1 kost 3999 euro.

Pluspunten:

  • Slimme trapondersteuning
  • Veelzijdige fiets
  • Fijne banden
  • Verwisselbare accu
  • Snelladen (3 tot 5 uur)

Minpunten:

  • Duur

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore