E-bikes

Cowboy 3

17 januari 2021 15:55 Aangepast: 23 april 2021 18:52

De Belgische Cowboy is een minimalistische e-bike met wat Bright betreft de prettigste trapondersteuning.

Het minimalistische ontwerp is de opvallendste eigenschap van de e-bikes van Cowboy. Dat was bij versie 2 al zo, deze versie 3 borduurt daarop voort met kleine verbeteringen. De uitstekende trapondersteuning blijft: één stand en dus geen gedoe met instellingen, en één duidelijke actieradius van 70 kilometer.

Door een combinatie van een achterwielmotor, rotatiesensor, trapsensoren en slimme software trapt de Cowboy 3 heerlijk. Niet meteen een mechanische duw in de rug, maar een natuurlijke ondersteuning die perfect reageert op de kracht waarmee je op de pedalen drukt.

Deze versie heeft een iets lichter verzet waardoor je makkelijker uit stilstand wegfietst, bij het stoplicht bijvoorbeeld. Ook fijn voor fietsen op beenkracht, mocht de accu leeg zijn. De Cowboy heeft net als meer e-bikes geen ketting maar een Gates-tandriem, in deze versie nog wat stiller dan bij de tandriem van de voorganger. De fiets heeft nu anti-lekbanden die het fietscomfort ook moeten verbeteren.

De V3 heeft bijpassende spatborden, die uit één stuk metaal zijn gemaakt om trillingen te voorkomen. Ze zijn los verkrijgbaar: 89 euro een set. Op een fietsbel na is het aanbod accessoires van Cowboy zelf verder mager, gelukkig bestaat er een groep actieve gebruikers. Die hebben op de site cowboy.tools een overzicht gemaakt van alle sloten, bagagedragers, kinderzitjes en andere accessoires die op de Cowboy passen. Handig om bijvoorbeeld een bijpassende standaard te vinden: ook die wordt niet meegeleverd.

Veel vernieuwing zit in de app van Cowboy. Auto-unlock: binnen een straal van 2-3 meter gaat de fiets zelf van het slot en schakelt hij automatisch in. Ook nieuw: waarschuwing als iemand aan de fiets rommelt. Tevens zit er ongevallendetectie in: valt de fiets, moet de berijder binnen een minuut aangeven dat alles goed is. Zo niet, wordt er automatisch een contactpersoon gebeld. Nadeel: er is een abonnement voor nodig. Voordeel: de functies zijn er ook voor gebruikers van de Cowboy V2.

De Cowboy 3 kost 2290 euro, of 2379 euro inclusief spatborden. Hij is er in zwart en twee tinten grijs.

Pluspunten:

  • Uitstekende trapondersteuning
  • Minimalistisch ontwerp
  • Simpel in gebruik
  • Uitneembare accu
  • Smeerloze tandriem

Minpunten:

  • Geen aan/uitknop
  • Standaard geen spatborden

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Bright

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van