E-bikes

Cowboy

17 december 2019 15:55

De Belgische Cowboy is een minimalistische, lichte e-bike met geweldige trapondersteuning en een uitneembare accu.

De Cowboy van het gelijknamige Belgische bedrijf is een minimalistische e-bike in de lijn van de VanMoof Electrified en de fietsen van Ampler: minimalistisch, strak, onopvallend. De fijnste functie van de Cowboy draait om de kern van de e-bike: de trapondersteuning.

Cowboy levert ongeëvenaard snelle ondersteuning. Meteen bij het wegfietsen voel je de motor al meedraaien, terwijl dat bij de concurrentie vaak net wat langer duurt. Die snelle reactie blijft: met sensoren voelt de Cowboy als je harder trapt, en springt de motor meteen bij. Zo heb je altijd de beste trapondersteuning, maar nooit teveel.

Dat blijkt ook uit het gebrek aan modi: geen eco-modus of boost-modus, maar één instelling tot maximaal 25 kilometer per uur. De Cowboy heeft een bereik tot 70 kilometer op een volledig geladen 360 Wh-accu. Die weegt 2,4 kilo en is afneembaar, om binnen op te laden of voor de veiligheid.

De Cowboy weegt 16 kilo, en heeft geen enkel overbodig onderdeel. Zelfs een aan/uitknop ontbreekt, daar is een smartphone-app voor nodig. Er is geen fietsketting, maar een smeerloze tandriem van koolstofvezel. Zelfs spatborden ontbreken, al levert Cowboy sinds Bright de fiets testte wel eigen spatborden voor een meerprijs van 89 euro. Let wel: de Cowboy heeft ook maar één versnelling, wat je zowel een voordeel als nadeel kan vinden. De Cowboy kost 1990 euro.

Pluspunten:

  • Uitstekende trapondersteuning
  • Minimalistisch ontwerp
  • Simpel in gebruik
  • Uitneembare accu
  • Smeerloze tandriem

Minpunten:

  • Geen aan/uitknop
  • Standaard geen spatborden

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Bright

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore