Koptelefoons

JBL Live 650BTNC

21 november 2019 10:29

Een noise cancelling koptelefoon met lekker geluid en prima prestaties voor een toegankelijke prijs.

Bij Bright zijn we fan van draadloze noise cancelling koptelefoons, maar de allerbeste opties op de markt kosten al snel 300 tot 400 euro. Nogal een bedrag, en dus willen we ook een betaalbaarder model aanraden. Dat is deze 650BTNC van JBL geworden, en met reden. Voor 150 euro krijg je een heleboel premium functies.

Om met het belangrijkste te beginnen: de noise cancellation is echt prima. Niet van het hoge niveau van de nieuwste en duurste Bose en Sony, maar echt bovengemiddeld. Ruim voldoende om herrie op straat, het station, kantoor en zelfs het vliegtuig buiten te houden. Zonder geluid hoor je nog wel wat van je omgeving, de wind wordt niet volledig buiten gehouden en de noise cancellation is niet aanpasbaar. Ook is zonder muziek te draaien een lichte sis hoorbaar. Evengoed: ruim voldoende voor wie zelden vliegt.

Het geluid van deze JBL is ook verrassend lekker. De volle bas en goede middentonen maken een krachtig geheel. Het ontwerp is fraai, niet al te opvallend en verkrijgbaar in zwart, wit en blauw. De koptelefoon zit lekker, hoewel wat strak. De oorkussens zijn comfortabel en geven ook voor brildragers genoeg mee.

De accuduur van 20 uur met noise cancellation en bluetooth ingeschakeld is haalbaar. Dankzij snelladen kun je na 15 minuten aan de lader weer 2 uur draadloos met noise cancellation luisteren. En de 650BTNC heeft ook één van onze favoriete functies: twee apparaten tegelijk koppelen. Zo luister je muziek vanaf je laptop, en neem je toch een telefoontje vanaf je gekoppelde smartphone aan. Dat heeft de beste van Sony niet eens!

Dan is er ook nog eens ondersteuning voor Google Assistent of Amazon Alexa door de oorschelp van de koptelefoon aan te raken. Instelbaar (en uitschakelbaar) via de JBL-app. Alles bij elkaar een erg complete koptelefoon die doet wat hij moet doen, enkel zonder de meest premium functies. Dan hebben we het over automatisch pauzeren, dynamische noise cancellation en premium materialen. Geef je daar weinig om, heb je aan deze JBL LIVE 650BTNC een prima, betaalbaar alternatief.

Pluspunten:

  • Prima noise cancellation
  • Goed geluid
  • Twee apparaten koppelen
  • Lange batterijduur
  • Snelladen
  • Opvouwbaar

Minpunten:

  • Micro-usb ipv usb-c
  • Noise cancellation niet aanpasbaar
  • Niet de beste bouwkwaliteit

Check onze koopgids Bright Stuff voor alle producten die wij aanraden.

Bright

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van