Oordoppen (boven 200 euro)

Apple AirPods Pro

19 november 2019 10:55 Aangepast: 11 december 2021 15:50

De AirPods Pro zijn Apple op z'n best: een bestaand product opnieuw uitgevonden, waarbij alle nadelen zijn weggepoetst.

De AirPods gelden nog steeds als dé draadloze oordoppen. Toch hebben ze wat nadelen, die door de AirPods Pro eigenlijk allemaal worden opgelost. Dat begint met de pasvorm: de reguliere AirPods zijn 'one size fits most' – pas je ze niet, pech gehad. De AirPods Pro zijn in-ear, en worden geleverd met drie maten dopjes. Voor iedereen zit er wel een maat bij.

Voor wie denkt: "in-ear, dat past me niet, het zit niet lekker, het voelt drukkend" heeft Apple wat bedacht. Ten eerste gaan de rubbertjes van de AirPods Pro niet zo ver je gehoorkanaal in. Ze dichten de boel perfect af, maar je hoeft niet te proppen en te draaien zoals bij andere in-ears.

Ten tweede is er een soort luchtdoorlaat. Die zorgt dat de druk in je oren gelijk is aan de druk buiten je oren, zodat het voelt alsof je niks draagt. En dat werkt: de verschillende in-ear-haters op de Bright-redactie vinden de AirPods Pro wél lekker zitten. En dan zijn ze ook nog eens kleiner dan reguliere AirPods, en dankzij een IPX4-certificering bestand tegen zweet en regen.

Hoor je de omgeving niet dankzij die luchtdoorlaat? Nee, want de AirPods Pro hebben noise-cancellation. Die werkt verrassend goed, zeker tegen omgevingsgeluid als in een druk café, in de trein en zelfs in het vliegtuig. De AirPods Pro kunnen zich makkelijk meten met de Sony WF-1000XM3-oordoppen. Beide oordoppen bieden noise cancellation die zich, mits ze muziek afspelen, kunnen meten met koptelefoons. Erg indrukwekkend.

De AirPods Pro hebben daarnaast een Transparantie-modus, net zoals de Sony's. Die van Sony is aanpasbaar, die van Apple heeft één stand en dat werkt ook prima. Je hoort je muziek, maar ook geluiden uit je omgeving zoals auto's en pratende mensen. Wel zo veilig in het verkeer.

De geluidskwaliteit van de AirPods Pro is ook beter dan bij de normale AirPods. Niet enorm veel beter, maar vooral de bas gaat er dankzij het in-ear-ontwerp flink op vooruit. De accuduur is met noise cancellation ingeschakeld 4,5 uur, met een volledig opgeladen draadloze laadcase kunnen de AirPods in totaal 24 uur zonder te laden.

De AirPods Pro zijn er enkel in wit en hebben een introductieprijs van 280 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:

  • Uitstekende noise cancellation
  • Meer pasvormen
  • Luchtdoorlatend ontwerp
  • Klein en licht
  • Prima accuduur
  • Goed geluid
  • Spatwaterdicht

Minpunten:

  • Duur
  • Niet het beste geluid

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van