Smartphones (250-400 euro)

Nokia 7.2

13 november 2019 17:23 Aangepast: 07 januari 2020 16:39

De Nokia 7.2 is een fraai, compleet toestel met drie prima camera's, een prettig scherm en een vlotte chip.

Nokia maakt alweer een paar jaar fraaie Android-toestellen, die draaien op Android One. Een flinke pré, want met Android One ben je vanaf de introductie van de telefoon drie jaar lang gegarandeerd van de nieuwste beveiligingsupdates. Een prettige gedachte, en in deze prijsklasse lang niet altijd een zekerheid.

De Nokia 7.2 heeft dezelfde fraaie vormgeving met glazen achterzijde die we van Nokia gewend zijn. Dat glas is nu gematteerd, waardoor de telefoon zowel zachter aanvoelt dan bij normaal glas, als iets meer grip biedt. De 7.2 heeft een 6,3 inch lcd-scherm met 1080 x 2280 pixels en HDR10-ondersteuning; oog scherp en fraai. Achterop zitten drie camera's: een 48 megapixel groothoeklens en 5 megapixel dieptesensor voor prima portretfoto's met kunstmatige scherptediepte. 

De derde lens is een 8 megapixel ultragroothoeklens, echt een fijne toevoeging. Zowel in de stad als de natuur kun je extra creatieve, grootse foto's maken. Niet van de beste kwaliteit, maar we zouden 'm niet willen missen. Voorop zit in de bescheiden scherminkeping een prima 20 megapixel selfiecamera. De accu met capaciteit van 3500 mAh is prima.

De Nokia 7.2 draait op een Qualcomm Snapdragon 660-chip en heeft 6 GB werkgeheugen. Hulde voor Nokia voor de standaard 128 GB opslagruimte, daar mogen zelfs de allerduurste telefoons nog wat van leren. Bovendien is de Nokia 7.2 nog steeds uitbreidbaar met microSD, een functie die ook steeds minder voorkomt. Hij draait nu nog Android 9, maar een update naar Android 10 komt eraan. De Nokia 7.2 is er in zwart, zilver en een turquoise-achtig-groen voor 347 euro.

Pluspunten:

  • Fraai ontwerp in glas
  • Lekker scherm
  • Prima camera's
  • Vlotte chip
  • 128 GB opslag

Minpunten:

  • Chip heeft moeite met games
  • Niet de beste kijkhoek
  • Geen snelladen

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van