Smartphones 400-600 euro

Google Pixel 4

13 november 2019 17:23 Aangepast: 15 april 2020 16:08

De Google Pixel 4 biedt een uitstekende fotocamera, een heerlijk scherm en de beste Android-ervaring.

De Pixel-lijn van Google blijft een beetje vreemd. De smartphones worden officieel niet in Nederland aangeboden door Google, al is de nieuwe Pixel 4 bij tal van webshops wel te krijgen. Deze smartphone zet de traditie van 'geweldig toestel, maar…' door. Ondanks zijn vreemde kanten en nadeeltjes vinden wij de Pixel 4 één van de beste Android-toestellen van dit moment, we leggen uit waarom.

Net als bij voorgaande Pixels schittert de camera, nu voor het eerst ook met een telelens. Niet alleen goed voor betere portretfoto's, maar ook voor een prima 8x zoom. Digitale zoom, maar het werkt verrassend goed. De kunstmatige intelligentie waarmee foto's worden verbeterd is nog steeds de absolute top, zeker op Android.

Apple is met zijn iPhone 11-lijn flink ingelopen, maar daar wordt de camera van de Pixel 4 niet minder van. De nachtmodus is nog steeds uitstekend, de automatische witbalans werkt goed en het grootste gemis is de ultragroothoeklens die we dit jaar op menig smartphone vinden. Wie veel filmt kan echter beter verder kijken: de Pixel 4 doet 4K op maximaal 30 fps, met vrij gemiddelde resultaten die flets afsteken tegen de foto's, die je bijna niet kan verpesten op de Pixel 4.

De Pixel 4 heeft een snelle en veilige gezichtsscanner, veel beter dan die op elk concurrerend Android-toestel. Hij werkt net zo snel en veilig als Face ID op de iPhone, op één ding na: de Pixel 4 keurt ook gezichten goed met de ogen dicht. Google heeft een update beloofd, die moet zorgen dat een ander jouw telefoon niet met je slapende gezicht kan ontgrendelen.

Het lange 5,7 inch 1080p oled-scherm van de Pixel 4 is prachtig, en scrollt dankzij de 90 Hz-beeldverversing heerlijk soepel. De notch bovenaan is vrij fors, maar eerlijk: je ziet 'm na een dag eigenlijk al niet meer bewust. In die notch zit overigens een radarchip, waardoor de Pixel 4 met handbewegingen kan worden bediend, en weet wanneer je hem gaat pakken; leuke extra.

De uitstekende Android-ondersteuning blijft ook een uniek punt aan de Pixel-lijn. Jarenlang verzekerd van altijd de nieuwste Android-versie, met het uiterlijk zoals Google dat bedoeld heeft. Het minst te spreken zijn we over de accu: die is met 2800 mAh eigenlijk net wat te klein. De Google Pixel 4 is er in zwart en wit, met 64 of 128 GB opslagruimte, niet uitbreidbaar met microSD.

De Google Pixel 4 is voor rond de net geen 600 euro onder meer verkrijgbaar bij Belsimpel.

Pluspunten:

  • Uitstekende camera
  • Heerlijk snel scherm
  • Rappe gezichtsscanner
  • Radarsysteem
  • Nieuwe, kale Androidversie

Minpunten:

  • Geen ultragroothoeklens
  • Mindere videokwaliteit
  • Krappe accuduur

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore