Smartwatches

Fitbit Versa 2

09 oktober 2019 18:31 Aangepast: 08 november 2019 16:56

Met de Versa 2 maakt Fitbit zijn beste smartwatch tot nu toe, maar toch blijft het in de eerste plaats vooral een fitnesstracker.

Fitbit werd groot met stappentellers en fitnesstrackers, en dat is met de Versa 2 nog steeds goed te merken. De nieuwste smartwatch van Fitbit moet je namelijk nog steeds alleen maar kopen als je veel sport en beweegt. De Versa 2 is een uitstekende fitnesstracker, waar stukje goede maar vrij beperkte smartwatch aan vastzit.

Dat stukje smartwatch zie je via het uitstekende oled-scherm, voor het eerst in een smartwatch van Fitbit. Volle kleuren, hoog contrast en diepe zwarten (dus de vrij dikke rand valt minder op). Krijg je een bericht op je telefoon, zie je die binnenkomen op de Versa 2. Luister je Spotify, kan je dat bedienen via het horloge. En zelfs contactloos betalen kan: de Versa 2 ondersteunt Fitbit Pay, en daar doen in Nederland ABN Amro en de Rabobank aan mee.

Maar daar houdt het stukje smartwatch ook wel bij op. Het app-aanbod is verder schaars, en apps zijn veelal niet de moeite. Maar: misschien is dat precies wat je zoekt. Misschien wil je niet over je smartwatch gebogen staan, maar om je pols een betrouwbaar doorgeefluik van berichten op je telefoon. Dan is de Versa 2 het perfecte horloge.

Tel daar nog eens bij op: de geweldige accuduur. Eerder vijf dagen dan de standaard één à twee van de meeste smartwatches. De Versa 2 heeft een optie waarbij de wijzerplaat altijd aan staat, maar die is beperkt. Je kan geen eigen ontwerp kiezen, en de accu gaat er sneller door leeg. En hoewel het aanbod wijzerplaten prima is, is het wisselen wel een beetje omslachtig: je kan er maar één tegelijk op je horloge hebben, wisselen moet via de app op je telefoon.

Dan de fitnessfuncties: de hartslagmeter is accuraat en staat altijd aan, de Versa 2 weet zelf wanneer je aan workout begint en neemt die automatisch op. Ook is er een prima slaapfunctie, die later wordt uitgebreid met een slimme wekker. De Versa 2 biedt een mooi en makkelijk toegankelijk overzicht van al je bewegingen, met een veeg vanaf de onderste schermrand. Verder is hij licht, met een fraai, simpel ontwerp in grijs, zilver of koperkleurig aluminium. En een scherpe prijs: 199 euro.

Pluspunten:

  • Fraai oled-scherm
  • Mooi en licht
  • Uitstekende fitnessfuncties
  • Goede slaapmeter
  • Enorme accuduur
  • Prima prijs

Minpunten:

  • Als smartwatch beperkt
  • Altijd-aan-functie niet mooi
  • Vrij nutteloze Alexa-integratie (en alleen Engels)

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore