Tablets (privé)

Apple iPad (2020)

04 oktober 2019 16:00 Aangepast: 12 februari 2021 11:07

Het instapmodel van de iPad is de beste iPad voor de meeste mensen: groter scherm, Pencil-ondersteuning, toetsenbord en meer.

Apple biedt nu vier soorten iPads aan: de dure iPad Pro voor wie de snelste prestaties en het beste scherm wil, de iPad Air net een stapje daaronder, de iPad mini voor wie liever een klein model wil, en de reguliere iPad voor wie vooral een iPad wil. De nieuwste versie van die 'gewone' iPad, de achtste generatie, is completer dan ooit.

Dat begint met het scherm, het hoofdonderdeel van elke tablet. De gewone iPad heeft sinds 2019 een groter scherm: 10,2 inch, waar dat eerst 9,7 was, met een iets hogere resolutie van 2160 x 1620 pixels. Ook werkt de iPad met het Smart Keyboard. Dat prettige toetsenbord klik je magnetisch aan de iPad, en dankzij de Smart Connector hoeft het nooit opgeladen te worden. Het Smart Keyboard is los verkrijgbaar voor 179 euro.

Ook werkt de gewone iPad met de Apple Pencil, het model dat via de Lightning-poort wordt opgeladen kost 99 euro. De nieuwste iPad draait op de Apple A12-chip uit 2018, die ook in de iPhone XS zat. Niet de nieuwste chip dus, maar meer dan goed genoeg voor alles wat je met deze iPad wil doen, van het kijken van series tot het spelen van games.

Een voordeel dat voor alle iPads geldt, en dus ook deze: iPadOS. Apple heeft iOS speciaal toegespitst op de iPad, en maakt veel meer gebruik van het grote scherm. Meerdere apps naast elkaar gebruiken, snel wisselen tussen apps, een completer thuisscherm, desktop-webpagina's, ondersteuning voor externe opslag, betere tekstselectie en snellere prestaties. Dankzij iPadOS is juist deze instap-iPad veelzijdiger en aantrekkelijker dan ooit.

De introductieprijs van de iPad (2020) is 389 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:

  • Fijn scherm
  • Betaalbaar
  • Smart Keyboard
  • Apple Pencil
  • iPadOS

Minpunten:

  • Oud ontwerp
  • Niet de snelste chip
  • Lightning i.p.v. usb-c

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van