Laptops school

Asus VivoBook S14

04 oktober 2019 15:03 Aangepast: 08 november 2019 21:55

Een ultrabook hoeft niet per se duur te zijn, bewijst Asus met de VivoBook S14. Compact, fraai scherm, heerlijk toetsenbord.

Asus biedt met deze bijzonder complete VivoBook S14 alles wat je zoekt in een laptop. De ultrabook heeft een fraai 14 inch 1080p-scherm met zeer dunne randen, waardoor de laptop het handzame formaat van een 13 inch-laptop heeft. Het toetsenbord tikt heerlijk, met een diepe aanslag van 1,4 millimeter. Bij het openen van het scherm wordt de laptop bovendien een stukje opgetild voor een fijnere houding tijdens het typen en een betere koeling.

Met 1,4 kilo is de VivoBook S14 ook prima draagbaar, en met de maximale dikte van 1,8 centimeter past hij in iedere tas. De behuizing is fraai en modern, en verkrijgbaar in zowel zilver als het opvallende mosgroen. Ook de aansluitingen zijn dik in orde: een usb-c-poort, drie usb-a-poorten waarvan één high speed, hdmi en een microSD-poort is ook altijd welkom.

Asus biedt een uitvoering van de VivoBook S14 met een ScreenPad. Het trackpad is dan een 5,65 inch schermpje met 1080p-resolutie. Dat lijkt een gimmick, maar Asus doet er hele handige dingen mee. Je kan sneltoetsen zoals kopiëren, plakken en het maken van een screenshot weergeven, of een numeriek toetsenbord. De ScreenPad kan gebruikt worden in teken-apps, of gewoon als klein tweede scherm met wat extra info. Met een knop in de hoek schakel je tussen touchscreen-functie en traditionele trackpad.

De VivoBook S14 is dankzij een Intel Core i5- of i7-chip van de achtste generatie lekker snel, er is keuze uit 8 of 16 GB snel 2133MHz werkgeheugen. Opslag is er in 256 GB, 512 GB of 1 TB. De Asus VivoBook S14 is er zonder ScreenPad vanaf 619 euro, met ScreenPad betaal je 799 euro.  

Pluspunten:

  • Groot scherm
  • Draagbaar
  • Fijne typehouding
  • Goed toetsenbord
  • ScreenPad verrast

Minpunten:

  • ScreenPad niet voor iedereen
  • Iets dikker en zwaarder dan duurdere modellen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore